KDV’de de Yeni Müjde!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, üretim, ihracat ve yatırım üzerinde KDV uygulamalarının kaldırılacağının müjdesini verdi.

İlk önceliklerinin bilhassa yatırım ve ihracat ve bunlara ek olarak üretim üzerinde oluşturulan KDV sisteminin ortadan kaldırılması olacağının bilgisini veren Maliye Bakanı Naci Ağbal Katma Değer Vergisini mümkün olduğunca tüketimi destekleyen bir sistem yapmak için çalışmalarda bulunduklarını söyledi. KDV ile ilgili yasada bir takım düzenlemelere gittiklerini açıklayan ve bunun hakkında değerlendirmeler yapan Naci Ağbal, yaz döneminde yaptıkları çalışmaları bir noktaya taşıyacaklarını söyledi.

Naci Ağbal, KDV uygulamasından çok fazla şikayet geldiğini, bu şikayetlerin de sistemin çok yavaş bir şekilde işlenmesi olduğu yönünde olduğunu söyledi. Bunun için ilerleyen zamanı daha iyi değerlendirdiklerini,  söz konusu durumu kolaylaştırmak için çalışmalarda bulunduklarını söyleyen Naci Ağbal, vatandaşların yararına olacak şekilde düzenlemeler getireceklerinin haberini verdi.

KDV oranlarına dikkat çeken Ağbal, en fazla o konuda şikayetlerin geldiğine dikkat çekti.  Yatırım ve üretim tarafından sistemin çok önemli finansman maliyetleri ortaya çıkardığını söyleyen Ağbal, KDV  kanunun devreye girdiği tarihten bu yana küresel çapta çok farklı sistemlerin uygulandığını, KDV hakkında düşüncesinin aslında onun sadece bir tüketim vergisinden ibaret olduğunu söyledi. Bu kapsamda bunu vergilendiren bir vergi sisteminin olması gerektiğini, yani üretimi, ihracatın bir vergisinin olması gerektiği söyleyen Naci Ağbal, gelen şikayetlerin sonrasında konunun tekrardan tartışmaya açıldığını, önümüzdeki 3 aylık zaman zarfında ise bir kesinliğin geleceğini söyledi. Önceliklerinin yatırım, dış satımlar ve üretim üzerine olacağını tekrar tekrar dikkat çekti.