Kefil Olunan Kişi Öldüğünde Kredi Borcuna Ne Olur?

Kefil olmak çok fazla sorumluluk ister. İlk olarak herkese kefil olunmaması gerektiğini bilmeniz gerekmektedir. Ya da bunun tam tersi olarak herkesten de kefil olunması için talepte bulunulmaması gerekmektedir. Kefil olarak imza atılan her borç artık o kişinin de borcu anlamına gelmektedir.

Eğer kefil olan kişi evli ise aynı zamanda o borç ailesinindir. Bu sebepten ötürü günümüzde kefil olmak zannedildiği kadar kolay olmamaktadır. Kefil olunacağı zaman o bireyin mahkeme tarafından verilmiş bir boşanma kararı yahut ayrı yaşama durumu olmadıkça her zaman eşlerinde de bu durumda imza atması istenmektedir. Kefil olunan kişi öldüğü zaman yahut borcunun ödenmemesi halinde bankaların çözüm yolları birbirinden farklı olmaktadır. Kefil olunan kişinin ölmesi yaşanacak büyük bir risk teşkil etmektedir. Ölüm olması halinde ilk aşamada bankaya gidilmesi ve talimat alınması gerekmektedir. İlgili kişiyle görüşmeniz ve ölen kişinin borcu yaparken hayat sigortası kullanıp kullanmadığını öğrenmeniz gerekmektedir.

Kredi kullanırken hayat sigortası yaptırmak çok önemlidir. Ancak çoğu kişi bunu gözden kaçırır ya da önemsemez. Hayat sigortası yapılmadığı durumda ve kişi öldüğünde borç direkt olarak kefile kalmaktadır. Kefilsiz kredi kullanılmışsa da bu durumda borcun sahibi mirasçılar olmaktadır.

Hayat sigortası kredi borçlarında çok önemlidir. Çünkü bankalar ölüm olması halinde ölen bireylerin borçlarını silip, evi bırakabiliyorlar. Hatta bazen de ödenmiş olan kredi borçları da geri verilebiliyor. Bu nedenle hayat sigortası yapılması talep edildiği zaman mutlaka yaptırın.