Kısa Vadeli Borsa Yatırımı İçin Stratejiler

Borsa her yaştan insanın tercih ettiği, yatırım yaptığı ve bu sayede para kazanmayı arzuladığı bir piyasa modelidir. Borsanın mantığı kavrandığında kısa ve uzun vade de getirisi olabilecek piyasa türüdür. Genelde kısa vadeli yatırımları bu işe yeni başlayanlar biran önce para kazanmak arzusu ile yaparlar fakat acele ettikleri ve belirli bir bilgi ve deneyime sahip olmadıkları için hüsrana uğrayabilirler. Kısa vadeli yatırım için her şeyden evvel deneyime sahip olmak gereklidir.

Kısa Vadeli Yatırım

Borsada kısa vadeli yatırımlar en fazla bir yılı kapsamaktadır. Yüksek risk üzerine kurulu hamleler isteyen kısa vadeli yatırımlar çoğu yeni borsacıyı albenisi ile kendine çekmiştir ve para kaybetmelerine sebebiyet vermiştir.

Eğitim ve Deneyim

Borsada yatırım yapmayı düşünenlerin her şeyden önce eğitime ve deneyime tabi tutulmaları gerektiği sürekli vurgulanır. Buradaki deneyimden kastedilen şey ise borsaya atılımda bulunanların kısa vade tuzağına hemen düşmemeleri için vurgulanır. Çünkü kısa vadeli borsa yatırımı için en önemli kavram deneyimdir. Kısa vadeli yatırım kısa bir dönemde getiri sağlayacağı için yüksek risk vardır. Bu risk ise deneyimli olanların farkına varabileceği bir durumdur. Esas olarak kısa vadeli yatırım modeli kriz durumlarını fırsata çevirebilecek kişiler için bulunmaz bir nimettir. Bunun için de deneyim paha biçilemez oranda önemlidir.

Günlük Planlı Hamleler

Yatırım yapacak kişi kendine günlük hamleler yapıp bu hamlelere sadık kalmalıdır. Hedefindeki hisse senetlerine planlı hamleler ile yoğunlaşmalı ve günlük takibini hamleleri ile devam ettirmelidir.

Anlık Planlı Hamleler

Yatırımını yapıp takipte olan yatırımcı yatırım yapmadan önce oluşabilecek durumları analiz edip hangi durumda hangi hamleyi yapabileceğini belirlemelidir. Örneğin yatırım yaptığımız piyasada düşüşün başladığı ve bu düşüşün devam ettiğini görüldüğünde satış pozisyonuna geçilebilmesi önemli hamlelerden biridir.

Tepedeki ve Dipteki Hisse Senetleri

Bu seviyelerdeki hisse senetlerinden uzak durulması yatırımcının lehinedir. Çünkü bu seviyelerin risk marjları yüksek seviyededir. Biran da kaybetme olasılığı yüksektir. Bunun yerine temel ve teknik analizleri yaparak, günlük plan modeli oluşturarak yatırım yapılabilir. Esas olması gereken analiz ve planlamanın deneyim ile birleştirilebilmesidir. Bunun neticesinde kısa vadeli borsa yatırımı kazanç olarak geri dönecektir.