KOSGEB 50 bin TL Faizsiz Krediye Rekor Başvuru!

Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü, KOBİ’lere sunulan sıfır faizli 50 bin Türk Lirası faizsiz kredi için toplamda 770 bin başvuru yapıldığını açıkladı.

KOSGEB tarafından verilen sıfır faizli 50 bin Türk Lirası faizsiz kredinin ödemeleri başladı. Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü, bugün yaptığı açıklamada bahsi geçen krediye 770 bin başvuru yapıldığını sözlerine ekledi. Gerekli şartları sağlayan tüm KOBİ’lerin faizsiz 50 bin Türk Lirası tutarındaki kredi olanağından faydalanacağını sözlerine ekleyen Özlü, ödemelerin başladığını aktardı.

2016 yılında Türkiye’nin zorlu bir süreç geçirdiğini sözlerine ekleyen Bakan Özlü, artık ekonominin toparlanma sürecine girdiğini belirtti. Sağlam temeller üzerine kurulmuş olan Türk ekonomisinin hızlı tedbirler alınması ile birlikte hem iç pazarın canlandığını, hem de ihracatta artış yaşandığını dile getiren Özlü, KOBİ’lere verilecek olan faizsiz 50 bin Türk Lirası kredisi için piyasalarda 10 milyar Türk Lirası tutarında bir nakit akışı sağlanacağını aktardı.

İstihdam seferberliği konusuna da parmak basan Bakan Özlü, 2017 yılı içerisinde istihdam edilecek olan vatandaşlar için sigorta, fon ve vergi ödemelerini kapsayan 773 Türk Lirası tutarındaki ödemelerin alınmayacağını belirtti.  Bahsi geçen bu uygulamanın asgari ücretli çalışanlar için, işverenler bakımından yüzde 35’e tekabül eden bir indirim olduğunu aktaran Özlü, istihdam seferberliği konusunda çağrı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini tekrar dile getirdi.

Geride kalan 14 yıllık süreç içerisinde teknoloji seviyesi ile birlikte katma değerin artırılması konusunda önemli Ar-Ge mekanizmalarının kurulduğunu ve geliştirildiğini dile getiren Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Özlü, bu süreç içerisinde Ar-Ge harcamalarının, personel sayısının ve patent başvuru durumunun da artış gösterdiğini aktardı.