KOSGEB Kredilerinde Büyük Vurgun!

Son dönemlerde ortaya çıkan bir dolandırıcılık çetesinin KOSGEB kredilerine göz diktiği anlaşıldı. Yapılan değerlendirmeler sonrasında Sürat Kargo ve PTT isimlerinin kullanılarak vurgunun gerçekleştirildiği öğrenildi.

Son dönemlerde artan dolandırıcılık olaylarına bir yenisinin daha eklendiği ifade edildi. Küçük ve Ortak Ölçekli İşletmelere maddi açıdan dstek olduğu bilinen KOSGEB’in başı bir dolandırıcılık çetesi ile belada. Bu dolandırıcılık çetesinin KOSGEB’in elinde bulunan verilerin çalınması için uzun bir süredir kapsamlı bir çalışma yaptıkları ve sonrasında başarılı oldukları açıklandı. Yapılan incelemeler sonrasında işletmelere ait ve KOSGEB üzerine kayıtlı olan tüm bilgilerin dolandırıcılık çetesinin elinde olduğu açıklandı. Yapılan dolandırıcılık işlemlerinin de ustaca düşünülmüş ve adeta dudak uçuklatan cinsten olduğu tespit edildi.

Dolandırıcılık çetesinin şimdiye kadar ellerinde bulunan tüm bilgileri kullanarak büyük bir vurgun yaptıkları belirlendi. Bu vurgun sonrasında şirketlerin tüm bilgileri ele geçirildi. Tehlikeli bir durum olmasından dolayı Emniyet tarafından geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Belirli bir numaradan aramayan dolandırıcılık çetesinin bu konuda farklı numaralar taşıdıkları ve bu numaralar üzerinden arama yaptıkları belirlendi. KOSGEB danışma personeli olarak tanıtılan dolandırıcı çeteleri için özellikle kredi başvurusunda bulunmuş şirketler tercih ediliyor.

Başvuruda bulunmuş ancak olumsuz sonuçlanmış şirketler aranılarak daha küçük meblağlarda ücretin verileceği söyleniyor. Ancak gerekli bilgiler alındıktan sonra sürat kargo ya da ptt tarafından kredi evraklarının şirketlere gönderileceği söyleniyor. Ancak gönderim işlemleri için kapıya kadar getirilmesi için 752 lira ile 1500 lira arasında ücretler isteniyor. Bu ücretlerin hesaba yatırılması üzerine dolandırıcılık işlemi tamamlanmış oluyor. Sonrasında herhangi bir şekilde irtibatın gerçekleştirilemediği öğrenildi.