Makro Market İflastan Konkordato Tasdik Edilince Kurtuldu!

Türkiye’nin birçok yerinde şubesi bulunan, ülkenin en büyük market zincirleri arasında yer alan, lakin son dönemlerde iflas eşiğinde olan Makro Market, Migros’un satın alması vasıtasıyla iflastan kurtuldu!

Makro Market çok uzun bir süredir iflasla boğuşuyordu. Türkiye genelinde toplamda 270’ten fazla mağazası ve bu mağazalarda çalışan 6.500 personeli bulunan Makro Market, yaşadığı problemlerden Migros’a yapılacak satış sayesinde kurtulacak. 20 Kasım 2017 tarihinde Makro Market hakkında Ankara İcra Hukuk Mahkemesi tarafından verilen konkordato kararı sonrasında, gözler kararın tastik edilmesi için Ticaret Mahkemesi’ne çevrilmişti. 20 Nisan 2018 tarihinde Ankara 14. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde saat 10.00’da başlayan duruşmaya Makro Marketler Zinciri’nin ortakları Mehmet Songör, Şeref Songör ve Mustafa Songör ile birlikte alacaklı şirketlerin avukatları katıldı.

Duruşma esnasında Mahkeme Başkanı Giray Algan, alacaklı olan şirketlerin avukatlarına konkordato tekliflerine yönelik görüşlerini sorarken, birçok bankanın avukatı ve alacaklı avukatları verilen teklifleri kabul etmediğini, gerekçe olarak da konkordato koşullarının henüz oluşmadığını ve şirketin halen yeterli teminata sahip olmadığını gösterdi. Duruşmada söz alan Marko Marketler avukatı Fidel Okan, müvekkillerinin iyi niyetli olarak, tüm borçları ödemek istediklerini ifade etti.

Mahkeme tarafından verilen arada bazı avukatlar konkordato teklifini kabul etmek için bazı şartlar üzerinde anlaşarak doğrudan mahkeme başkanına başvurdu. Yapılan görüşmeler neticesinde 73 adet şubesini Migros’a satacak olan Makro Market için, satışı yapılan mazağalar vasıtası ile gelecek olan ödeme üzerine rehin hakkı tesis edilecek. Gelecek olan bu gelir de, alacaklılara düzenli olarak ödenecek.

Yapılan bu görüş birliği sonrasında mahkeme konkordato teklifini tasdik etti. Yapılan bu tasdik sayesinde Makro Market, önemli bir sorunu aşmayı da başarmış oldu.