Mobilya İhracatında Artış Var!

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olan Bülent Aymen, son dönemde elde edilen mobilya ihracat verileri konusunda önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamadan satır başları!

Akdeniz Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aymen, 2015 yılına oranla bakıldığında mobilya ihracatında neredeyse yüzde 8 oranında bir artış olduğunu aktarırken, değer kazanımında ise yüzde 2’lik bir gerileme yaşandığını sözlerine ekledi. Ürün satış konusunda miktar olarak artış yaşadıklarını sözlerine ekleyen Aymen, özellikle değer kaybında yaşanılan gerilemenin üzerinde durulması gerektiğine belirtti.Türkiye’deki üreticilerin daha fazla ürünü, daha ucuza satacak pozisyona kadar düştüklerini belirten Aymen, ihracat alanında çok zor bir yılı geride bıraktıklarını aktarırken; Suriye, Rusya ve Irak bölgesinde yer alan mobilya pazarının artık eskisi kadar verimli olmadığını sözlerine ekledi. Bu bölgelerde yaşanılan iç savaş ve terör olaylarının mobilya sektörüne de önemli bir darbe vurduğunu belirten Aymen, yaşanılan kötü durumlara rağmen 2015 yılına göre yüzde 1,91 oranında bir artış yaşanıldığını  belirtti.

Türkiye genelinde mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatında yüzde 0,69 oranında bir artış yaşanabileceğini sözlerine ekleyen Aymen, 2016 yılı içerisinde 4 milyar 102 milyon 999 bin dolar tutarında bir ihracat hacmi gerçekleştiğini belirtti. Yapılan bu ihracatın yüzde 60’a yakın kısmının mobilyadan oluştuğuna dikkat çekenAkdeniz Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aymen, mobilya ihracatında 2015 yılına oranla bakıldığında yüzde 8 oranında kayda değer bir artış olduğunu da sözlerine ekledi.