Sanayi Finansmanı İçin Kalkınma Bankası Çözümü!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, sanayi sektörünün bir kalkınma bankası kurulması için adımlar atacağını belirtti.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, sanayi yatırımları için finansman sağlayan bir kalkınma bankasına ihtiyaç olduğunu, bu ihtiyacın çözüme kavuşturulması için de bir girişimde bulunacaklarını belirtti.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Bahçıvan, gelecek dönemler içerisinde İstanbul Sanayi Odası olarak önceliklerin arasında sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu finansmanın karşılanması olduğunu belirtti. Sorunun çözüme kavuşturulması için uygulanacak olan projeyi teminat kabul ederek, sanayi yatırımları için gerekli olan finansmanın sağlanması için kalkınma bankasının kurulması adına girişimde bulunacaklarını belirtti.

4 Yıllık Çalışma Programı Açıklandı

İstanbul Sanayi Odası 2018 – 2022 Çalışma Programı açıklandı. Programı açıklayan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Bahçıvan, program kapsamında öncelikli çalışmalar arasından bir tanesinin sanayi sektörünün finansman ihtiyacının karşılanması konusunda öneriler getirmeye devam edeceklerini belirtti. Çalışmalar kapsamında bir yeni nesil Kalkınma Bankacılığı önerilerinin bulunduğunu belirten Bahçıvan, yapılacak olan uygulamanın projenin kendisini teminat olarak kabul edeceğini, projenin teminat kabul edilmesiyle birlikte sanayicilere yatırımlar aşamasında gerekli olan finansmanın sağlanacağını belirtti. Bu konuda ilk adımların yakın dönemde atılacağını belirten Bahçıvan, daha önceki dönemlerde gündeme getirilen terzi işi teşvik sisteminin finans bazlı bir mantığa dayandırılması için önerilerin takipçisi olacaklarını dile getirirken, kamu teşviklerinin hem yalın, hem anlaşılır, hem projeye bağlı, hem de denetlenebilir olması için uğraş gösterileceğini belirtti.