Spor Yapmadan Diyet Yapılır Mı?

Spor yapmadan diyet yapılır mı? bu soru oldukça basit bir soru ve herkesin kolaylıkla cevap vereceği kadar basit bir soru spor diyetsiz düşünülmez spor ve diyet birbirinden ayrılamaz bir bütündür.

Spor yaşamımızda en çok gerekli şeylerden biridir. Ben hiç spor yapmam diyen insana nadir rastlanır. Evde akşama kadar oturan bir ev hanımı için bile yapacağı bir süpürge işi onun için bir spor olarak adlandırılabilir. Atalarımızın dediği gibi ‘işleyen demir ışıldar.’ sözü de sporun hayatımıza uzun yıllar önce girdiğini belgeleyen ata sözlerinden biridir. Tabii ki sürekli spor yapan bir insan uygun bir diyet yapmadığı sürece yaptığı spor onu hiç bir anlamda etkilemez örneğin; bir kişi sabah düzenli koşu yapıp sonra gün içerisinde ağır yemekler yiyerek sadece o ağır yemeklerin kalori miktarını vücuda verdiği zararı kısmen düzeltir. bu da kişiye hiç bir fayda sağlamaz. Spor yapmadan diyet yapılır mı? diye sorulduğu zaman cevap kesinlikle hayır olur. çünkü spor hayatımızın her anında bulunmalıdır.

Spor yapmak aslında düşünülen kadar zor değildir. sabah işe gitmek için biraz erken çıkıp yakın mesafe ise yürüyerek uzaksa bir durak önce ya da sonra inip yürüyerek hayatımıza sporu katmış oluyoruz. ben çalışan birisiyim diyen biri için de hafta sonları ya da akşamları yapacağı küçük egzersizler ve tabi ki diyetle birleşince daha sağlıklı bir yaşam sunar.

Spor ve diyet yapan kişi hem hayatını düzene sokar hem de daha sağlıklı bir yaşam sürer. Sporun insanı gençleştirdiği herkesin bildiği ve kanıtlanmış bir gerçektir ve spor diyet olmadan bir anlam ifade etmez. spor yapmadan diyet yapılır mı? sorusunun cevabı diyet yapılmadan spor yapılır mı? sorusu ile aynı cevaba sahiptir.