Survivor Borsa İstanbul’da İşlem Görecek

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Himmet Karadağ bir açıklamada bulundu. Karadağyaptığı açıklamada, Survivor’ın satmak istediklerini ve bu doğrultuda programı yatırımcılara açmak adına Acun Ilıcalı ile görüşme yapmak üzere randevu aldıklarını söyledi.

Himmet Karadağ,  röportajında Borsa İstanbul hayata geçirmeyi hedefledikleri projeler oluğunu ve hafta içinde endekste yaşanan son zamanların en önemli zirvesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Kurul Başkanı Himmet Karadağ, daha öncede köprüler ve yayımlanan reytingi yüksek dizilerin getirisini yatırımcılara açabilecekleri projeler üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı. Dönemin en popüler dizilerinden biri olan Diriliş Ertuğrul için çalışmaların ardından şimdide Survivor için Acun Ilıcalı ile görüşmek istediklerini söyledi. Survivor’ı borsada satmayı planladıklarını ve bunun içinde Acun Ilıcalı’dan randevu aldıklarını söyleyen Himmet Karadağ, Türkiye’de İstanbul’u finans merkezi haline getirmek istediklerini ve bu kapsamda Boğaziçi Üniversitesi ortaklığında planlanan Finans Teknopark projesinde sona yaklaştıklarını açıkladı. Ayrıca bu projeyi İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesinin katkılarıyla genişletmek üzere çalışmalar yaptıklarını da anlattı. Ancak şuan üniversitelerin ortaklık yapısıyla alakalı bir takım değişiklikler adına çalışmalar yaptıklarını ve bu nedenle üniversitelerin bu çalışmasını tamamlamalarını beklediklerini de açıklamalarına ekledi.

Karadağ, Gezinin Ekonomiye Olumsuz Etkilerinden de Bahsetti

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, açıklamalarında gezi olayına da yer verdi. Ayrıca 2013 yılından bu zamana kadar olan zaman dilimi içerisinde, hafta içi BIST 100 endeksinin rekor seviyeye ulaşmasıyla piyasada oluşan tedirginlikleri de açıkladı.

Karadağ açıklamalarında, Gezi olayları yaşanmadan önce Borsa İstanbul’un 90 bin civarında olduğunu, gezi esnasında ise en sert düşüşü yaşayarak 60 bine kadar indiğini, ayrıca faizde de ani bir yükseliş yaşandığını hatırlattı. Gezi olaylarıyla beraber ekonomide çok sert ve negatif bir süreç yaşandığını da açıklayan Karadağ, bu olayları ekonomik darbe olarak değerlendirdiklerini belirtti. Gezide meselenin sadece ağaç talebi olmadığını, işin aslında ekonomik ve finansal talebinin olduğunu da vurguladı. Bu taleplerinin amacının ise Türkiye’nin yeni bir ekonomik güce sahip olmaması talebi olduğunu da belirtti.

Gezi olayları yaşanmadan önce referandum sonrasında endeksin görüldüğünü de hatırlatan Karadağ, pozitif yönde işaretlerin var olduğunu da açıkladı.

Yaşanan bu yükselişlerin, firmalara bakılarak yapay olup olmadıklarının anlaşılabileceğini vurgulayan Himmet Karadağ, firmalara bakıldığında yaşanan bir şişkinliğin olmadığını firma ve bankaların öz kaynak değerinden aşağıda işlem gördüğünü açıkladı. Türk Hava Yolları ve Turkcell gibi firmalara bakıldığında fiyatların olması gerekenden düşük olduğunu ve devam etmekte olan bir açıklık olduğunu duyurdu. Referandum döneminden sonra ekonominin rahatlayacağını da söyleyen Kurul Başkanı Karadağ, getirilecek olan sistemde koalisyonun yok olduğunu ve bu durumunda ekonomi için pozitif bir gelişme olduğunu da anlattı. Dolayısıyla borsada yaşanan bu yükseliş için yapay tabiri kullanmanın doğru olmadığını bunun için en doğru tabirin taşların yavaş yavaş yerine oturması olduğunu açıkladı.