TEB Genel Müdürü, Bankacılık Sektörü ve Ekonomi Değerlendirmelerinde Bulundu

Türkiye ekonomisi, bankacılık sektörü ve TEB hakkında değerlendirmelerde bulunan Türk Ekonomisi Bankası Genel Müdürü Ümit Leblebici, bu senenin her bir çeyrek döneminde birbirinde farklı olduğunu, hem küreselde hem de bölgede meydana gelen hareketliliklerin Türkiye’ye sert bir şekilde yansıdığını söyledi.

Yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen Türkiye ekonomisi ile ilgili alınan tüm kararların dengeleme sürecine geçmemize yardımcı olduğunu söyleyen Leblebici, uzun bir dönem haksız bir şekilde algı oluştuğunu, Türkiye ekonomisinin haksız algılara maruz bırakıldığını söyledi.

Türkiye’nin ana sorunları arasında verimlilik bulunduğunu söyleyen Leblebici, verimlilik probleminin ise sadece reform süreci hızlandırılarak çözüme kavuşabileceğini, cari açığı düşüren ancak büyümeyi sürdüren her bir kararın verimliliği artıran birer unsur olduğunu, bankalar olarak aktif kalemi sağlam tutup, reel sektörle el ele vererek büyümenin sürdürülmesi gerektiğini, aktif kalemin sağlam tutulması için ise dış finansmanın Türkiye’ye akışının sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Bankacılık sektöründe kredinin mevduata olan oranında yüzde 120 seviyelerinin üzerine çıktığını söyleyen Leblebici, arada oluşan farkın ise dış finansman ile temin edildiğini, bu yılın olumsuz etkilerinin gelecek senenin 1. Çeyrek döneminde ortadan kalkmaya başlayacağını, 2. Çeyrek dönemden sonra ise Türkiye’nin sağlıklı büyüme rotasına yeniden geri dönüleceğini beklediklerini söyledi.

TEB Pratik Şubelerin sayısını yükselterek ülkenin çok sayıda noktasında hizmet vermeye başladıklarını söyleyen Leblebici, TEB Pratik Şubelerin dijital ve fiziki şubeyi birleştirdiğini, TEB Pratik şubelerinin Bursa 8 tane, İstanbul’da 8 tane, İzmir’de 4 tane, Denizli’de 5 tane olmak üzere toplamda 25’e çıktığını, dijital bankacılığa yatırım yapan ilk bankalardan biri olduklarını, her geçen gün dijital bankacılık alanında sundukları ürün ve hizmetleri geliştirmeye devam ettiklerini söyledi.