Termal Turizm Sektöründe Hedef Rusya

Türkiye’de termal turizm hakkında açıklamalarda bulunan TESTUD Başkanı Yavuz Yılık, ülkemizdeki termal turizmcilerin yaz dönemlerindeki turist sayısını kış dönemlerinde de yakalamak için Rusya’yı hedef aldıklarını, bu kapsamda da Türk termallerinin tanıtılması için yola koyulup dünyanın farklı yerlerinde çalışmalarda bulunduklarını söyledi.

Türkiye turizm sektörünün dünyaca tanındığını söyleyen Yılık, ancak termal zenginliklerinin tanınmadığını, bunun için de kum, güneş ve deniz turizminde güçlü olan pazarların ilk hedef noktası olduğunu, tanıtımlar kapsamında Rusya’da düzenlenen turizm fuarına katılım sağladıklarını, Rusya’da gelen turist kapsamında yaz dönemlerinde sektörde rekor seviyelere çıktıklarını söyledi. Kış dönemlerinde de aynı rekor seviyeleri yakalamak istediklerini söyleyen Yılık, bunun için de Rusya’da konferanslar verdiklerini, ikili görüşmeler yapıldığını, görüşmelerin devamında da anlaşmalar yapıldığını söyledi. Rusya’dan da ilk kafilenin 22 Eylül tarihinde Türkiye’ye geleceklerini söyleyen Yılık, söz konusu pazara yönelmenin karşılığında 2023’te Rusya’dan toplamda 2 milyon turistin termal turizm için geleceklerini söyledi.

Rusya’da termal tatil alışkanlıklarının olduğunu söyleyen Yılık, fakat Rusya’daki tesislerin tüm ülkenin ihtiyacını karşılamadığını, Rus turistlerin termal turizmde en çok tercih ettikleri bölgelerin Slovakya ile Çekya olduğunu, Kuzey Avrupa’daki tesislerin Türkiye’ye göre daha yüksek fiyat tekliflerinde bulunduklarını, aynı zamanda söz konusu bölgelerde güneş problemlerinin olduğunu, Türkiye’de güneş sorunlarının yaşanmadığını söyledi. Türkiye’de kış dönemlerinde de güne bulunduğunu söyleyen Yılık, aynı zaman su kalitesinin de son derece iyi olduğunu, Rusya’da termal turizm için 300 bin kişi sıra beklediğini, kendi ülkemiz için de aynısının yapılabileceğini söyledi.