TOKİ Meslek Gruplarına Konut Üretmeye Devam Ediyor!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, TOKİ’nin hayata geçirmeye devam ettiği projeler hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

TOKİ Başkanı Ergün Turan gerçekleştirdiği yazılı açıklama ile birlikte TOKİ tarafından gerçekleştirilen mesleklere özel projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Karaman ilinde Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçiler için, Bursa’da ve Gaziantep’te gazeteciler için, İzmir’in Çeşme ilçesinde ise turizm çalışanları için kira öder gibi ev sahibi olmanın fırsatı sunulacağını ifade eden Turan, yeni bir projenin de Antalya’da çalışan turizm sektörü çalışanları için yapıldığını, 250 Türk Lirası ila 400 Türk Lirası aralığına tekabül eden taksitler ile konut sahibi olmanın mümkün olacağını ifade etti.

Antalya’da gerçekleştirilecek turizm sektörü çalışanları için konut projesinin ilk etapta 583 adet konut inşa edilerek başlanacağını ifade eden Turan, projenin toplamda bin 900 konut barındıracak düzeyde geliştirildiğini ifade etti. Toplamda 50 bin 40 metrekare büyüklüğündeki bir alan üzerinde projenin tasarlandığını belirten TOKİ Başkanı Turan, projenin içinde kültür tesisi için, sosyal donatılar için de alanların yer alacağını, vatandaşların sosyal gereksinimlerini de karşılayabileceğini, bölgede mahalle kültürünün ön plana çıkartılması için fırsat tanınacağını ifade etti.

Antalya’da turizm sektörü çalışanları için geliştirilen konut projesinin 3 farklı tipte olmak üzere 13 bloktan oluşacağını belirten Turan, projenin çocuk oyun alanları, birçok sosyal donatı, peyzaj uygulamaları, konut alanı, basketbol sahası gibi özel alanların da yer alacağı bir yaşam merkezi olacağını belirtti. Turizm sektöründe çalışan kişilerin, sağlıklı ve sosyal bir yaşam sürebilmeleri adına projenin geliştirildiğini ifade eden Turan, projenin bütün olarak ele alındığını, modern çizgiler eşliğinde ortaya çıkartılan bir tasarım anlayışının hakim olacağını ifade etti.