Türkiye ile İran Şirketleri Arasında Anlaşmalar İmzalandı!

Türkiye’den iki özel şirket ile İran Sosyal Güvenlik Yatırım Firması (ŞASTA) arasında 3 anlaşma imzalandı.

Türkiye’den iki özel şirket ile İran Sosyal Güvenlik Yatırım Firması (ŞASTA) arasında inşaat ve gemi yapımı, inşaat ve gemi onarımı ve tesisi, gemi satışı kapsamında 95 milyon dolar değerinde 3 anlaşma imzalandı.

Anlaşmaların imzalanması için yapılan tören İran’ın başkenti Tahran’da gerçekleşti. Düzenlenen törene Türk tarafı adına katılım gösteren Mafin Vest Müdürü Fırat Yılmaz oldu. İran tarafı adına katılım gösterenler arasında ise ŞASTA Genel Müdürü Seyyit Rıza Nevruzzade ve Hurremşehr milletvekili Abdullah Samiri  yer aldı. Törende, değeri 10 milyon dolar tutarında olan Kataraman yolcu gemisi satışı gerçekleşti. Yine değeri 70 milyon dolar tutarında olan Saba ticari binasının yapımı Türk İnşaat Firmasına verildi. Buna ek olarak yine değeri 15 milyon dolar tutarında olan İran’ın Hurremşehr şehrinde bulunan gemi yapım tesisi Türk şirketine verildi, anlaşmalar imzalandı.

Törende konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mafin Vest Müdürü Yılmaz, iki ülke arasında farklı sektörlerdeki ticari ilişkilerini geliştirerek kendi ülkelerinin, Türkiye ile Avrupa’ya açılan kapısı olmayı hedeflediklerini ifade etti. Yine konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ŞASTA Genel Müdürü Nevruzzade ise, ihtiyaç olan lastik üretimi, petrokimya ve benzeri gibi durumlar için de ortaklık yapmak istediklerini ifade etti. Gemi yapım tesisinin Hurremşehr’de bulunduğunu vurgulayan Hurremşehr milletvekili Samiri ise, gemi yapımı alanında büyük bir potansiyelin var olduğunu, yapılan anlaşmayı önemli bulduklarını, halk olarak da destek çıktıklarını ifade etti.