Türkiye’de Motosiklet Sektörü Daralmaya Devam Ediyor

Türkiye’de motosiklet sektörü, vergi oranları sebebiyle daralmaya devam ediyor. 2006 yılında 400 bin adetlik satışlara yaklaşan sektör, geride kalan 12 yılda yıllık 200 bin satışı geçemedi.

Türkiye’nin önde gelen vergi, denetim ve araştırma kurumlarından KPMG Türkiye’nin hayata geçirdiği araştırma, motosiklet sektörü için detayları gün yüzüne gerçekleştirdi. Hem ekonomik, hem çevreci, hem de oldukça pratik bir ulaşım aracı olan motosiklet için oluşan sektör, büyüme için yeni teşvikler bekliyor.

Hayata geçirilen araştırma ile birlikte, dört tekerlekli araçlara oranla vanadaşlara birçok ek avantaj sunan motosikletler, Türkiye’de halen daha tam anlamıyla kabul görmüş değil. Sektör, 2011 yılından bu yana geçen süreçte her yıl daha da daralan bir pazara doğru ilerliyor.

2006 yılında motosiklet sektörü ,yıllık bazda 390 bin adet satış rakamına ulaşmıştı. Aradan geçen 12 yıllık süreçte, sektör 200 bin adetlik satış rakamını yıllık bazda geçemedi. 2006 yılında uygulanmaya başlayan motosiklet başı 300 Dolar’a kadar ulaşan koruma fonu, sektör için önemli bir darbe etkisi yaratırken, 2017 yılında Türkiye’de aktif olarak trafikte bulunan 21,6 milyon aracın 3 milyonu motosikletliye ulaşırken, toplam sürücü belgesi sayısı ise 5,6 milyon adete ulaştı. Bu rakam, toplam sürücü belgesinin yüzde 12,4’üne tekabül ederken, motosiklet satışlarındaki düşük oranlara rağmen toplam sürücü belgesine sahip kişi sayısı son yıllarda çift haneli olarak büyümeye devam ediyor.

Türkiye ortalamasına göre her 100 kişiden 4 tanesi motosiklet sahibi olurken, son 10 yılın her yılında, ortalama 171 bin adet yeni motosiklet trafiğe kaydolurken, her yıl ortalama 53 bin adet motosikletin trafikten kaydı siliniyor. Türkiye’nin en çok motosiklet kullanılan şehri yüzde 16,15 ile Kilis olurken, ikinci sırada yüzde 16,13 ile Muğla, üçüncü sırada yüzde 12,46 ile Burdur yer alıyor.