Ünlü Telefon Markası İflas Etti!

bir süre önce Hakan Uzan tarafından dudak uçuklatan bir rakama satın alınan telefon markasının çok kısa bir süre içerisinde iflas ettiği ve telefon firmasının faaliyetlerine son verdiği açıklandı.

Hakan Uzan tarafından yurt dışında yapılan yatırımlardan en dikkat çekeni Mart ayında satın almış olduğu lüks bir telefon markasıydı. Telefon markasının satın alınması ile hedefler arasında dünyaca ünlü standartlara erişmesi planlanıyordu. Ancak son dönemlerde yapılan değerlendirmeler sonrasında finansal sıkıntılar içerisine girdiği ve toparlamak için farklı alternatiflerin kullanıldığı öğrenildi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen markanın kurtarılmasının mümkün olmadığı öğrenildi. Vertu ismindeki cep telefonu markası çok kısa bir sürede Hakan Uzan’ın satın almasıyla birlikte dibe çöktü. finansal sıkıntıların ardından iflas bayrağının çekildiği öğrenildi.

Hakan Uzan’ın Kıbrıs uzantılı bir şirketinin olduğu biliniyor. Bu süreçte şirketi aracılılığı ile 50 milyon sterline cep telefonu markasının satın alındığı açıklandı. Türk parası ile rakam değerlendirildiği zaman 230 milyon liralık bir rakam ortaya çıkıyor. Şirketin kapatılması için gerekli çalışmalar başlatıldı. Tasfiye çalışmalarının ardından yaklaşık olarak 200 kişinin işsiz kalacağı açıklandı. Vertu telefon şirketinin iflas etmesi hakkında bir değerlendirme yapıldığı zaman şirketin diğer benzer şirketlerle rekabet ettiği sırada son derece zorlandığını ve bunun ciddi bir problem olduğunu belirtti.

Şirket çalışanlarından bazıları tarafından şirketin tamamen tasfiye sürecine girdikleri ve maaşların ödenmediği yönünde açıklamalar yapılmaya başlandı. Teknoloji yetkilileri tarafından şirketin üretimlerinin son derece kaliteli olduğunu ancak bir türlü istenilen performansı yakalayamadığını ortaya koydu. Telefonların büyük bir kısmında değerli taş ve madenler kullanılırken piyasadaki diğer telefonlara göre çok daha uygun fiyatlı olmasına karşın beklenilen etkinin sağlanamadığı açıklandı.