Wordapp Üst Yöneticisi’nden Online E-Ticaret Platformlarına Uyarı!

E-ticaret platformları için yazılı içerik üretimi yapan Wordapp Üst Yöneticisi (CEO) Cem Akbar Arel, e-ticaret sitelerinde çok fazla kopyala yapıştır içeriklerin olduğunu, bu içeriklerin tüketicileri ürünlerden soğuttuğunu söyledi.

Küresel e-ticaret pazarının 2,3 trilyon Euro seviyesinde olduğunu söyleyen Arel, Türkiye’nin e-ticaret hacminin ise 4 milyar Euro seviyelerinde olduğunu, Türkiye’nin ihracat hedeflerine ulaşabilmesi için e-ihracata da önem verilmesi gerektiğini, satılacak ürünlerin doğru kelimelerle anlatılmasını söyledi.

Arel: Vatandaşlar Özgün Bilgilendirme İstiyor

Online işletmeler arasında meydana gelen rekabetin artmasıyla özgün içeriklerinde çok daha önem taşımaya başladığını söyleyen Arel, internet ortamında olan bir ürünün aynı tanıtım ve ürün açıklamasıyla beraber pazarlamasının e-ticarette karşılaşılan en büyük hata olduğunu, örnek olarak kahve makinesinin tüm sitelerde aynı açıklamalar ile yazıldığını, vatandaşların ürün yorumlarına ek olarak özgün bilgilendirmeleri de çok fazla önemsediğini söyledi.

Ürünlerin teknik özelliklerinde yazılı içerik girme işinin ciddiye alınması gerektiğini söyleyen Arel, tüm dünyada internetten online olarak alışveriş yapan kişilerin yeterli açıklama bulamamaları halinde ürüne olumsuz yaklaştıklarını, özgünlük olmadığı zaman e-ticarette ileriye gidilmeyeceğini söyledi.

E-ticaret sektöründe büyüme hedefi olan KOBİ’lerin çok fazla emek vererek ürettikleri veya satışlarını yaptıkları ürünlerini kopyala yapıştır, özgün olmayan içerikler ile engel koymamaları gerektiğini söyleyen Arel, ürün açıklamalarına bunların satılma oranlarının, olmayanlara göre yüzde 350 daha fazla olduğunu, içeriklerin gerçekten donanımlı olması halinde vatandaşların da ilgi göstereceğini, kendilerinin küresel olarak 11.00 yazarın oluşturmuş olduğu Copyscape uygulamasıyla özgünlük kontrolü yaptıklarını söyledi. Online işletme sayısında her geçen artış meydana geldiğini söyleyen Arel, bunun neticesinde pazardaki rekabetinde her geçen gün yükseldiğini söyledi.