Bankadan Kredi Çekmek İçin Yaş Sınırı

Birçok bankada hesap açmak, kredi çekmek veya diğer banka işlemlerinde yaş sınırı 18’dir. 18 yaşından küçükler için ebeveynlerin imzası gerekebilmektedir. Fakat çoğu banka gençler için çeşitli hizmetler sağlamaktadırlar.

Fakat yaş tutmaması sebebiyle küçüklerin yanlarında anne veya babaları ile bu tür hizmetlerden yararlanmaları mümkündür. Herhangi bir bankadan kredi çekmek için yaş sınırı muhakkak 18 ve üzeri olmalıdır. Aksi taktirde bankalar 18 yaş altı müşterilerine kredi vermemektedirler. Alt yaş limiti 18 iken birçok banka çoğu zaman üst yaş sınırı da uygulayabilmektedir. Üst yaş sınırı ise 60-65 veya bazı bankalar 65-75 arası da uygulayabilmektedirler.

Yüksek yaşta olanlar için bazı kredi modellerinde risk oluşacağı için yüksek miktarlı krediler de verilmemektedir. Yine birçok banka için yaş sınırı 18 olduğu için çoğu kez bankalar genç yaştaki kişilere yüksek tutarlı krediler vermeyi olumlu bulmazlar. Bankalar için yaş sınırı ciddi bir unsur olurken, sadece yaş sınırı önemli bir unsur değildir. Banka kredi kullanacak kişinin gelirine de bakar.

Kredi için Gelir Belirleyici Kriterdir

Aynı zamanda kredi türüne göre kefil ihtiyacı olup olmadığı da önemlidir. Fakat küçük yaştaki müşterilerin işlem yapabilmeleri veya kredi çekebilmeleri için yanlarında velilerini yani anne veya babalarını getirmeleri mühimdir. Bu sayede banka her türlü işlemi onların desteği ile sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Çoğu banka genç yaştaki müşterilerini düşünür ve çeşitli promosyonlarda gerçekleştirmektedirler.