Bankaların Kredi Kartı Blokesini Kaldırma

Günümüzde zorlu hayat koşulları herkesin bir kredi kartı sahibi olmasını gerektirecek doğrultuda yol alıyor. Kredi kartlarının basit kullanımları ve sunduğu taksit seçenekleri sayesinde gerçekleştirdiğimiz birçok alışveriş alanına sahip olabiliyoruz. Pek tabii kredi kartlarının başvuru süreçleri, bankaların belirlediği özel koşullar çerçevesinde gelişim göstermektedir. Kredi kartı sahibi olmanın ön koşulunu da kişinin sabit bir gelire sahip olması oluşturmaktadır. Bu kartların geri ödemeleri de yine bankalar tarafından dikkatle takip edilmektedir. Ödeme şartlarını yerine getiremeyen müşterilerin kartlarına bloke konularak, kişinin hesabını kullanması engellenebilir.

Kredi Kartı Bloke Nedenleri

İlk olarak bloke edilen kredi kartınızın hangi bankaya ait olduğu mühim bir konudur. Çünkü bazı bankalar bloke durumlarında, müşterilerine pek de destek sağlamamakta. Fakat genel olarak pek çok banka bloke işleminin kolay kaldırılabilmesi adına müşteriye seçenekler sunmaktadır. Öncelikle kredi kartınızı kaybederseniz ya da çaldırırsanız, kartınızı ele geçirecek kişinin hesabınızı kullanamaması için, bankanızın müşteri hizmetlerini bizzat arayarak, kartınıza kendiniz bloke koydurabilirsiniz. Bankanın kartınıza bloke koymasının başlıca nedeni ise, ödemediğiniz kredi kartı borçlarınızdır. Eğer borç ödemenizi 90 gün kadar geciktirirseniz, banka kartlarınıza bloke koyduracaktır.

Kredi Kartı Blokesi Nasıl Kaldırılır?

Borcundan ötürü bloke olan kredi kartının yeniden kullanıma açılması için, borcun tamamının ödenmesi gerekmektedir. Bu borcun tamamını kolayca ödeyebilmek için bankanızın borç yapılandırma birimi ile iletişime geçebilir ve bankanızın belirlediği koşullar doğrultusunda borcunuzu vadelendirebilirsiniz. Bazı bankalar, borcu tamamen ödenmiş kartı yaklaşık yarım saat içerisinde yeniden kullanıma açar. Bunun dışında kalan bankalar ise  borcu kapatılan kartı, borcun ödendiği tarihten bir sonraki tarihte kullanıma açmaktadır. Kayıp veya çalıntı durumunda müşteri tarafından bloke koydurulan kredi kartının yeniden kullanıma açılması söz konusu değildir. Müşterinin yeniden kart talep etmesi gerekmektedir. Banka da bu talep doğrultusunda müşterisine yeni bilgilere sahip bir kart düzenler ve 7-15 gün içerisinde yeni kartı müşterisinin adresine postalar.