Çalışmayan Birisi Kredi Çekebilir Mi?

Bankalar müşteri ihtiyacını gözeterek kendi bünyesinde oluşturmuş oldukları kredileri kullandırmaktadır. Banka’nın kullandırdığı bu kredilerle ilgili müşteriler kendilerine en uygun ödeme planının olduğu krediyi seçerek banka aracılığıyla başvuru yaparlar. Banka, müşterisine kredi kullandırırken kişiyi gelir durumuna göre analiz eder ve kendini güvence altına almak ister. Bankaların kredi çekecek olan müşterilerde aradığı ilk şart; kişinin çalıştığının delili olan son 6 aylık sigorta primi belgesidir. Kişinin aylık gelir seviyesi de uygun olduğu durumda bankalardan kredi çekebilmektedir.

Çalışmayanlar/İşsizler Kredi Çekebilir Mi?

Bankalar çalışmayan ve geliri bulunmayan müşterileri için kredilerini bir kaç şart koşarak kullandırmaktadır. Müşteride aranan ilk şart çalışmadığı halde kendi üzerine tapusu bulunan mülklerin kira gelirlerine bağlı olarak talep edecek olduğu kredileri bu kira gelirleri oranına göre kredi kullandırabilir. Çalışmayanlar birisi kredi çekebilir mi sorusuna verilebilecek ilk cevap bu özelliği taşıyan banka müşterileri için kullanılır.

Bankalar kredi sicili temiz olan birini kefil göstermek şartıyla da belirli bir limite kadar müşterilerine kredi kullandırabilmektedir. Aylık geliri olmayan biri kredi notu yüksek olan birini kefil göstererek bankanın belirleyeceği limit doğrultusunda kredi kullandırabilmektedir.

Çalışmayanlar kredi çekebilir mi sorusunun cevabına son muhattap olan banka müşterileri ise, çalışmış olduğu banka ile ilişkilerini (otomatik fatura ödeme talimatı ve düzenli para transferi yapan vadeli mevduat hesabının getirisi bulunan) iyi tutan kişilere de küçük miktarlarda kredi ürünü kullandırmaktadır.