Çocuk Hesabı Nasıl Açılır?

Ailelerin bankalarda çeşitli hesapları olmaktadır. Günümüz çağında aileler çocukları için iyi bir gelecek oluşturmak isterken temin ettikleri bankalara çocukları için hesap açmaktadırlar. 18 yaşını henüz doldurmamış kişilere hesap açmak mümkündür. Bunun yanı sıra aile bireylerinin (anne, babaların) karar vermesi durumunda imzaladıkları belgeler neticesinde çocuk hesabı açılmaktadır. Anne ve babanın beraber olması durumunda onayı gerçekleştirilen hesapta işlem yetkisi de bulunmaktadır. Son dönemlerde bankaların çocuk hesapları için yapmış olduğu kampanyalar sıklık göstermekten ziyade sizin için en avantajlı bankayı seçebilirsiniz. Çocuğunuza ait olan hesabı açtığınızda Bireysel Emeklilik Sistemine kayıt yaptırarak çocuğunuz reşit olana kadar onun için yaptığınız yatırım onun eğitimi için birçok avantaj oluşturabilirsiniz.

Ayrılan Anne Babalar Çocuklarına Nasıl Hesap Açabilirler?

Günümüzde birçok anne baba mutsuz olduklarını hissettiklerinde veya anlaşamadıklarında ayrılma kararı almaktadırlar. Ayrılan çiftlerin çocuklarına açacakları hesaplar için mahkeme tarafından çocuğun velayeti hangi bireyde ise, çocuk hesabını velayeti üzerinde olan kişi açabilmektedir. Banka bu gibi durumlarda çocuk hesabını açan bireyden velayet belgesini istemektedir.

Ailesi Yaşamını Yitirdikten Sonra Çocuk Hesabı Nasıl Açılır?

Ailesini kaybeden çocuklar için çocuk hesabı açmak isteyen kişiler vasi belgesi kimde ise temin ettiği bankaya vasi belgesini götürerek çocuk hesabı açabilmektedir.

Evlilik Dışı Olan Çocuklarda Çocuk Hesabı Nasıl Açılır?

Evlilik dışı dünyaya gelen çocuklarda anne ve baba evli değilse resmi olarak velayet annededir. Bankalar da anneyi hesap açmaya ve işlem yapmaya yetkili olarak ön görmüştür.