Dosya Masrafsız Kredi Olur Mu?

Kredi kullanmak günümüzde hemen hemen herkes tarafından başvurulan bir yöntemdir. Ancak kredi kullanımı için başvuruda bulunan çoğu kişinin dert yandığı husus dosya masrafı ödemektir.

Dosya Masrafsız Kredi Olur Mu?

Kredi sunan bankaların hemen hemen hepsi dosya masrafı alır. Ancak bazı özel günlerde ya da bazı kampanyalı dönemlerde dosya masrafsız kredi imkanlarını da müşterilerine sunarlar. Ancak dosya masrafsız kredi imkanı sunan banka çok azdır.

Son yıllarda ise yapılan kanunlar ve internette ya da televizyonda çıkan reklamlarda dosya masraflarını geri alma dosya masrafı için danışmanlık şirketleri kurma eğilimleri yükselmiştir. Banka dosya masrafı adı altında aldığı bir ücreti size geri ödemek isterse dahi siz bankadan bu dosya masrafını görmek için yine bir ücret ödemek zorundasınız. Eğer temin edilen kredi oranı yüksekse ve dosya masrafı geri alınmak isteniyorsa Tüketici Mahkemesi’na başvurulabilir ve bankalardan kredi dosya masrafı geri istenebilir.

Genel olarak dosya masrafsız kredilerde dosya masrafını ödemediğinizi zannettiniz zamanlarda aslında aldığınız kredinin vadesi içinde geri ödemelerinizde ufak ufak bu masraflar yansıtılır. Aldığınız kredinin oranı arttıkça dosya kredi masrafı da artar.

Dosya masrafsız kredi veren bankalar ile iletişime geçmeden önce kredi faiz oranlarını karşılaştırıp kişilerin kendilerine en uygun krediyi sağlayan bankayı tercih etmeleri gerekir.

Bazı kredilerde ise kredi harici bazı masraflar kredi kullanana yansıtılmaktadır. Özellikle konut kredisi ve taşıt kredisi alımlarında banka müşteriye ek yükümlülükler getirmektedir. Dosya masrafsız krediler ise genel olarak ihtiyaç kredisi için görülür.