E-Mevduat Nedir?

Türk yatırımcısı eskiden beri somut olarak algılayabildiği yatırım araçları ile yatırım yapmayı sevmiştir. Söz gelimi vadeli mevduat hesabı, altın yatırımı, döviz birikimi bu tür birer yatırım aracıdır. Ancak internet teknolojisinin güçlenmesi, her geçen gün daha güvenli ve yaygın hale gelmesi ile birlikte yeni ve avantajlı bir vadeli mevduat alternatifi karşımıza çıktı: e-Mevduat hesabı.

Özellikle son yıllardaki araştırmalara göre internet araçlarına güveni artan Türk yatırımcısı için hem daha kolay ve pratik, hem de banka şubelerindeki elektrik, çalışan emeği, kırtasiye masrafları gibi masrafların olmaması nedeniyle daha yüksek faizlerle gelen bir mevduat hesabı olan e-Mevduat hesabını yakından tanıyalım.

E-Mevduat Hesabının Riski Az

En düşük riskli yatırım araçlarından birisi olarak karşımıza çıkan e-mevduat hesapları, ayrıntılı bir ekonomik bilgi gerektirmeyen, bankaların internet şubesi üzerinden açılan ve anlık olarak yönetebilen bir vadeli mevduat hesabı türüdür.

E-Mevduat Hesabı Faizleri

e-mevduat hesabı faizleri, bire bir bankacılık ile alacağınız faizlerden daha fazladır çünkü bankalar, şubedeki elektrik masrafından kırtasiye masrafına, zaman kaybından çalışan işgücüne kadar pek çok açıdan tasarrufunu sağlayan e-mevduat hesabı faizleri için yüksek oranlar verir.

E-Mevduat Hesabı Başvurusu

e-mevduat hesabı başvurusu yapmak için müşterisi olduğunuz bankanın internet bankacılığı platformunda da üyeliğiniz ve şifreniz bulunmalıdır. Sonrasında internet bankacılığı ile hesabınızı açabilir ve yönetebilirsiniz.