Emekliler En Fazla Ne Kadar Kredi Çekebilirler?

Emeklilere Kredi İmkanı

Türkiye’de en son yapılmış sayıma göre on milyondan fazla emekli vardır. Her emekli mutlaka herhangi bir konutu veya aracı yoksa bunu krediler ile emeklilik avantajından faydalanarak almak ve tabiri caizse emeklilik hayatında, hayatını sonuna kadar yaşamak istemektedirler.

Kış tatili ve yaz tatili, yazlıklar ve daha pek fazla meşkale ile birlikte gönüllerini istediği kadar eğlendirebilen emekliler, akıllı bir ödeme sistemi ile birlikte günümüzde hemen hemen her şeyi yapabilmektedirler. Bu zamanda emeklilere özel kredi fırsatları da yine karşımıza çıkan en güncel olan fırsatlardan biridir. Bugünkü yazımızda sizlere bir emeklinin en fazla ne kadar kredi alabildiğine değineceğiz.

Emekliler Ne Kadar Kredi Çekebilir?

Bazı bankalar, bu durumu 40-50 katına kadar açabiliyor ve iddialarına göre bu tutarı emekli olan herkese de verebilmektedir.  Zira bu bankaların teklifleri altında yatan pek çok koşula bağlı olarak sunmaktadır ve genelde bankalara yapılan başvurular bankalarca olumsuz karşılanmaktadır. Çok nadir, çok yüksek emeklilik maaşı alan elbette bu krediler tahsis edilebilmektedir.

Öncelikle her emeklinin bir düzenli olarak geliri olduğunu bilen bankalar bu düzenli gelirin garantisini devlet garantisi altında olduğunu da bilerek işlemleri gerçekleştirirler ve bu işlemlerde para gecikmeyeceğinden dolayı herhangi bir kuşku duymazlar. Bankaların genel yönetmeliğine göre bir emekli maaşının ancak %60’ı kadar aylık ödeme oluşturabilecek kredi sahibi olabilir. %60’ı geçen aylık ödemelerde miktarları gelirse eğer banka tarafından bu kredi başvurusu herhangi bir şekilde onaylanmaz zira ödeme zorluğu yaşayacak olan emekli aynı zamanda geçim sıkıntısını da böyle yaşayacaktır.

Örneğin; aylık 10 Bin Türk Lirası emekli maaşı alıyorsunuz bu durum elbette Türkiye şartlarına göre oldukça nadir mümkün bunun örnek olduğunu ve kolayca anlaşılabilir olması için miktarlar sunulduğunu unutmayınız. Kredi başvurusu yaptığınız vakit bu kredi başvurusunun herhangi bir aylık ödeme miktarı 6 Bin Lirayı geçerse en basit örnekle 6500 Lira krediniz herhangi bir biçimde onay verilmeyecek, banka tarafından sizlere geniş vadeli olarak teklifler sunulacaktır. Banka bu hakkını elbette saklı tutar ancak güncel olarak zaten bir kredi borcu ödeyen herhangi bir emekliye bu teklifi yapacağı aşikardır.