Esnaf Kredisi Değerlendirme Notu Nedir?

Esnaf kredisinden faydalanmak isteyenlerin söz konusu taleplerini ilk aşamada kooparatife bildirmeleri gerekmektedir. Bunun devamında ise 15 günlük dilekçe sürecini başlatmaları, yasal sürecin tamamlanmasının akabinde dönüş dilekçesinde belirtilen pozitif veya negatif sonuca göre şayet pozitifse dilekçede ibrazın Halk Bankasına iletilmesi gerçekleşir.

Esnaf Kredisi Değerlendirme Notu

Esnaf kredisi başvurusu yapıldıktan sonra sonra kredi talebi değerlendirme sürecine girmektedir. Banka bu süreç içinde müşterilerin kredi notunuzu analiz eder, kanıtlanabilir gelir durumunuza ve sigorta sürenize bakar. Esnaf kredi notu müşterilerin bankalarla olan geçmişinizi detaylı bir şekilde açıklayan bir puan türüdür. Bankalardan kredi çekebilmek için kredi notunun bankanın belirlediği en alt sınırın üstünde olması gerekir.

Artık Krediniz Hazır!

Bankanın müşterileri için gerekli gördüğü ve zorunlu koştuğu belgelerle ve evraklarla birlikte, şubeye yapılan başvuru yeniden detaylıca incelenir. Bunun akabinde ise onaylanırsa artık kişiler kredilerini kullanabilir demektir.

Başvurunuz Olumsuz Sonuçlanırsa Ne Olur?

Başvurunun olumlu sonuçlanabileceği gibi olumsuz yani negatif de sonuçlanabilir. Böyle bir durum içinde ilk önce kredi notunuzu kontrol edilmesi gerekmektedir. Eğer, kredi notu düşükse yani alt sınırı geçemiyorsa, kredi notu yükseltmek için birkaç düşük meblağlı kredi çekilebilir, yapılmayan ödemeler yapılabilir, bir sonraki ödemeler ise zamanında ve eksiksiz olarak gerçekleştirilebilir. Kredi alabilmek için kredi notunun düşük olmaması gerekmemektedir.