Hangi Bankalar Tarım Kredisi Verir?

Ülkemiz hem tarım sektöründe hem de hayvancılık kapsamında büyük bir iş gücü imkanına sahiptir. Bu iş gücü, çiftçilerin ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların elde etmiş oldukları destekler ile doğru orantılı olarak artar ya da azalır.

Hükümet, zaman zaman çiftçilerinde içinde bulunduğu, çiftçilerin de yararlanabileceği kampanyalar düzenlerler. Bu kampanyalar sıfır faizli tarım kredisi olur. Sıfır faizli tarım kredisi sayesinde hem genç bireylerin tarım ve hayvancılık işine ilgi duymalarını sağlamak hem de ülke ekonomisini kalkındırmak amaçlanmaktadır. Hükümetin sunmuş olduğu tarım kredisi hibeleri sayesinde Türkiye hem tarım hem de ziraat alanlarında kendini geliştirmeye devam ediyor. Ayrıca bu yılın başında faaliyete geçen Milli Tarım Projesi de meyvelerini vermeye başladı.

Hükümet çiftçilere nasıl destek sunar? Nakit ihtiyacı, ilaçlama masrafları, gübre alımları ve benzeri gibi pek çok maddi destek verilir. Bu zamanlarda da çiftçiler hem daha iyi üretim sağlayabilmek adına hem de yapılan üretimlerin daha verimli olması adına kredi başvurusunda bulunurlar.

Tarım Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?

2017 yılının başlaması ile birlikte Türkiye’de tarıma, hayvancılığa, çiftçiye destek olmak için pek çok banka tarım kredisi verir. Bunlar; Ziraat Bankası, Türk Ekonomi Bankası (TEB), Şekerbank, Halkbank ve Garanti Bankası’dır. Tarım kredisi veren bankalara başvuruda bulunup, istenilen belgeleri getirip, finansman alınabilinmektedir. Bankalar çiftçilerin yaptıkları kredi başvurularını aylık elde ettikleri gelir miktarların göre değerlendirmeye alırlar. Gelir belgesi yerine bireylerin Çiftçi Kayıt Belgesi ya da Hayvan İşletme Belgesi gibi evrakları getirmeleri istenir. Ayrıca tarlanın tapusu, ruhsat ve diğer ek belgelerin getirilmesi talep edilir.