İş Büyütmek İçin Kredi Çekilir Mi?

Günümüzde birçok esnaf, belirli bir miktardaki birikim ile birlikte iş kurarak gelir elde etmeyi hedefler. İşler yolunda gittiğinde, sahip olunan iş potansiyelini geliştirmek istenildiğinde ise ek bir nakit ihtiyacı duyarlar. Bu nakit ihtiyacı gerek ham madde satın alma, gerek ek iş gücü satın alma, gerek dükkan büyütme, gerekse dekorasyon yenileme gibi sebeplerle ortaya çıkabilir.

Bu durumlarda bankalar iş büyütmek isteyen esnaflara kredi olanağı sağlamaktadır. Her ne kadar bireysel kredilere oranla ek birçok belge talebi olsa da, bankalar tarafından sunulan ticari krediler yani KOBİ kredileri daha avantajlı faiz oranları içermektedir.

Bankalar tarafından sunulan KOBİ kredileri için Kredi Garanti Fonu’na başvurarak teminat talebi yapılabilir. Aynı zamanda KOSGEB adı verilen Küçük ve Orta İşletmeleri Destekleme Dairesi Başkanlığı’ndan girişimcilik sertifikası alınarak belirli tutarlarda sıfır faizli işletme kredisi temin edilebilir.

Aynı zamanda İŞKUR, esnafların daha fazla istihdam yaratabilmesi adına sigortaların ve maaşların belirli bir süre İŞKUR tarafından ödendiği bir istihdam kolaylığı da sağlamaktadır.

Tüm bu avantajlar ile birlikte sahip olduğunuz iş potansiyelini büyütebilir, sahip olduğunuz iş hacmini geliştirebilir, işletmenizi daha iyi bir konuma taşıyabilirsiniz. KOBİ kredileri başlığı altında bankalar tarafından sunulan kredilerden faydalanmak için bir ticaret odasına ya da meslek odalarından bir tanesine kayıt olmanız, vergi levhanızın bulunması, sigortanızın eksiksiz bir şekilde ödenmesi ve son dönem mali tablolarınızın iyi durumda olması bankalar tarafından genel olarak aranan nitelikler arasında yer almaktadır. Gerekli kredi şartlarını bankaların internet sitelerinden öğrenebilirsiniz.