KOBİ Kredisi Nedir? Nasıl Alınır?

KOBİ Kredilerinin diğer adı esnaf kredileridir. KOBİ kredisi, esnafların zor dönemlerinde bankaların destek çıkmak için sunduğu kredi türüdür. Tüm detaylar haberimizde…

KOBİ kredisinin ne demek olduğunu öğrenmeden önce KOBİ’nin ne olduğunu öğrenmek gerekir. KOBİ, küçük ve orta ölçekli işletmelerin ismidir. Bankaların hazırladığı KOBİ kredileri ürünleri, esnaflar için finansmanın yanı sıra değişik çözümlerde vardır.

Esnaf Kredisi Nedir?

Bankaların esnaflara geri ödemelerinin kolay olduğu sunduğu kolay kredi türüdür. Esnaf kredilerinin alınmasının çoğu nedeni bireylerin iş yerlerini geliştirmesidir. Kredi imkanına ek olarak esnaflar için hazırlanan KOBİ paketleri de mevcuttur. KOBİ paketleri, üye iş yeri olma, gayrinakdi kredi, ticari krediler, POS cihazı, proje ve yatırım finansmanları, hammaddelerinin alımı, dış ticaret finansmanları ve benzeri gibi esnafların ihtiyacı olan her şeye çeşitli çözüm önerileri sunulur.

Esnaf Kredisi Nasıl Alınır?

Esnaf kredisi imkanından yaralanabilmek için bankanın istediği şartları ve talep ettiği belgeler getirmek gerekmektedir. Her bankanın kendi özelinde şartları ve talep ettiği belgeler vardır. Ancak genel olarak değerlendirme yapıldığında, bankaların sunduğu esnaf kredisi imkanından yararlanabilmek için işletmenizin vergi levhasının, bağlı olunan odaya ait kayıt belgesinin, T.C. kimlik cüzdanınızın, adres teyiti için ikametgah belgenizin bulunması gerekmektedir. İşletmen ihtiyaçları için başvuruda bulunduğunuz kredi banka tarafından incelemeye alınır ve olumlu ya da olumsuz size geri dönüş yapılır. Ancak şunu bilmeniz gerekir; esnaf kredisi kapsamında sunulan hizmetler, sağlanan kredi tutarları, KOBİ paket ürünleri bankadan bankaya göre farklılık gösterir.