Konut Sigortası Yaptırmanın Yararları

Konut sigortası, bireylerin isteklerine göre yapıların içinde bulunan tüm eşyaların güvenceli olması için yapılan sigorta çeşididir. Konut sigortasının yapılması ile beraber de hem binanın teminatı hem de bina içinde olan tüm tesisatların teminatı olur.

Çoğu zaman binada bulunan eşyalar zarar görür. Bu nedenle herkes konut sigortası yaptırarak tüm eşyalarını garanti altına alabilir ve bu çok faydalıdır. Konut sigortası yaptıran herkes en az masraf tutarı ile daha fazla kalitede güvence sahibi olurlar. Yalnız kiracı olarak konaklayan vatandaşlarda durum biraz farklıdır. Kiracılar yalnızca evinde bulunan eşyalarını güvence altına alabilmektedirler.

Konut Sigortasının Gerekli Olduğu Durumlar Nelerdir?

Konut sigortalarında güvence durumları şirketten şirkete göre değişmektedir. Ancak hepsinde ortak olarak yapılan bir güvence türü vardır. Bu da yangın için yapılan sigortadır. Yangın için yapılan güvencede evde yangın olması, yıldırımdan ya da benzer durumlardan kaynaklı yangınlar için masraflar karşılanmaktadır.

Benzer şekilde meydana gelen su felaketleri, sel gibi durumlar için de konut sigortası yapılmaktadır. Eğer evinizin çevresinde dere, ırmak ya da deniz kenarında oturuyorsanız konut sigortası yaptırmanızda fayda vardır.  Oluşan depremlerden kaynaklı deprem sigortası yani DASK yaptırmalısınız. Ayrıca bireylerin riziko adreslerinde oluşan kaza sonucu hayat kayıplarında da konut sigortası yapılmaktadır.

Hava, kara araçlarından evlere gelen zararlar da konut sigortası yaptırarak faydanılabilinmektedir. Kış mevsimlerdeki kar, yağmur ya da aşırı rüzgarlardan oluşan hasarlar, rüzgarın zarar verdiği durumlar, kar birikintilerindeki zararlar da yine sigorta kapsamında yararlanmak mümkündür.