Kredi Borcunu Kapatmak İçin Kredi Çekilebilir Mi?

Kredi borcu, vatandaşların bütçelerine göre hazırlanan ödeme planlarına sadık kalınmadığı durumlarda oldukça can sıkıcı ve baş ağrıtıcı bir hale gelebilmektedir. Bu yüzden, bu tarz durumlar yaşayan vatandaşlar için bankalar farklı alternatif çözümleri sunmaktadır. Gelin, bu çözümleri birlikte inceleyelim.

Bankalar, kredi ödemelerinde aksatma yaşatan müşteriler ile aksatma yaratmayan müşteriler arasında uygulanan hizmet politikalarında farklı yöntemler izlerler. Örneğin, kredi ödemelerini sürekli olarak aksatan müşterileri için kredi yapılandırma için yasal takip sürecini bekleyen bankalar, ödemelerinde aksaklık olmayan ama aksaklık olacağını düşündüğü için yapılandırma talep eden müşterileri için hızlı ve pratik bir işlem kolaylığı sağlamaktadır.

Bunun temelini tabi ki bankanın müşterisine duyduğu ödeme güveni oluşturmaktadır. Bu yüzden, eğer ödemeleriniz düzenli ise ve aksama yaşayacağınızı düşünüyorsanız bankanız ile görüşerek kredi ödeme sürenizi uzatabilir, kredinizi yapılandırabilir ya da yeni bir kredi çekerek, yeni vade tercihinize göre ödeme planı oluşturabilirsiniz.

Eğer kredi çekmek yerine yapılandırma seçeneğini tercih ederseniz, kalan kredi borcu tutarınız üzerinden yeni faiz oranı eşliğinde tekrar bir hesaplama gerçekleştirilecektir. Eğer yeni bir kredi çekerseniz de, aynı işlem uygulanacaktır. Bu yüzden iki tercih arasındaki en önemli farkı yeni kredi çekimi aşamasında vade seçeneğinin 48 aya kadar uzayabiliyor olması oluşturmaktadır.

Kredi borcunuzu uzun süreli ödememek, hem bankalar tarafından daha sık rahatsız edilmenize, hem de düşen kredi notunuz sebebiyle ilerleyen dönemlerde kredi temin edememenize sebep olacaktır. Bu yüzden, kredi ödemelerinizi düzenli yapabilmeye özen göstermeli, aksatma yaşayacağınız dönemler olduğunda da bankanız ile görüşerek, kredi yapılandırması talep ederek, sunulan teklifleri incelemelisiniz.