Kredi Kartı Başvurum Neden Reddedildi?

Kredi kartı, kredi, banka kartı kullanımları son dönemlerde çok sık arttı. Özellikle bankaların teknolojik alt yapısının gelişmesi ile daha da fazla kullanılmaya başlandı.

Bankalar kredi kartı, kredi ve benzeri gibi ürünlerinin kullanımları için belli dönemlerde kredi kampanyaları, indirimli faiz oranları, uzun vadeli geri ödeme gibi kampanyalar düzenleyip, kredi ve kredi kartı kullanım sayısından daha fazla artış olmasına sebep oluyor. Her ne kadar kredi kartına sahip olmak çok kolay bir şey gibi görülse de aslında bankalar müşterilerinin geçmiş dönemlerde tüm çalışmalarını inceleyip, değerlendirmelerini yapıyorlar.

Bazı durumlarda ise kredi kartına red gelebilir. Şimdi kredi kartı başvuruları neden onaylanmaz sorusunun cevabına hep birlikte bakalım…

Bu sorunun cevabı genel olarak ele alındığı zaman bireylerin kredi puanlarının istenilenden düşük olması gelmektedir. Kredi notu düşük olan bireyler bankalar tarafından riskli grupta yer almaktadır yani kredi ya da kredi kartı verilmesi zorlaşır hatta verilmez.

Kredi puanı yeterli olunsa da bireylerin aylık gelirleri yeterli değil ya da aylık gelirlerini belgeleyemeyecek durumdaysalar yine kredi kartı başvuru olumsuz olarak sonuçlanır. Çünkü belgelenemeyen gelir belgeleri bireylerin aylık ödemelerini gerçekleştiremeyeceği, riskli olduğu ve banka parasını geri almakta zorluk çekeceği anlamına gelmektedir.

Bireylerin kredi kartı başvuru yaptığı andan önceki zamanlarında hiç kredi kartı olmamış ya da hiç kredi almamış olması da olumsuz olarak yorumlanır. Çünkü hiç kredi kartı kullanmamış bir bireyin incelemeleri daha uzun, daha detaylı sürer. Kredi notları ise 0 olarak görülür.