Kredi Kartı Limitimi Nasıl Yükseltebilirim?

Türkiye de milyonlarca kredi kartı kullanıcısı bulunmaktadır. Kredi kartlarını hayatımızın her alanında kullanabiliyoruz. Cebimizde nakit para taşımamıza artık hiç gerek yok. Bu nedenle kredi kartı kullanımı çok yaygındır. Bankaların müşterilerinin kredi kartlarına belirledikleri limit, kişinin gelirine göre olmaktadır.

Kredi Kartı Limitimi Nasıl Yükseltebilirim?

Bir bankadan birkaç kredi kartınız olsa dahi, tüm kredi kartı limitleri bankanın sizin için belirledikleri limiti geçmez.  Yani siz, bankaya beyanda bulunduğunuz gelir belgesi belirleyici unsurdur. Kredi kartı yükseltmeleri daha önceden bankaların insiyatifinde olup, hatta müşterisinin haberi bile olmazdı. Ama yapılan şikayetlerden dolayı, artık bankalar kendi kafalarına göre müşterilerinin kredi kartı limitlerini yükseltemiyorlar. Ancak müşterisini arayarak, teyit ettirmek zorundalar. Ama siz kredi kartı limitinizi yükseltmek istiyorsanız, bankanızın müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz.

Kredi kartı limitinizi yükseltme talebinde bulunabilirsiniz. Banka sizden gelir belgesi talebinde bulunabilir. Size verdikleri fax numarasına göndermenizi isteyebilir. Faxı gönderdikten sonra mutlaka ulaşıp ulaşmadığını teyit edin. Daha sonrasında bir sorun yaşamayın. Gelir belgeniz incelendikten sonra, banka kredi kartı limitinizi yükseltebilir. Ama gelir belgeniz limit yükseltmenize uygun da görülmeyebilir. Böyle bir durumda bankanın müşteri hizmetleri sizi arayarak bilgilendirir. Bankalar genellikle sizin talebinizi sadece gelir belgenize göre değil, kredi kartı kullanımınıza, ödeme alışkanlıklarınıza ve kredi notunuza göre de değerlendirmektedir.

Ödemelerinizi düzenli yapıyorsanız, banka bir sorun çıkarmadan limitinizi yükseltebilir. Ama kredi kartınızın genellikle ekstrenizin minimumunu ödüyorsanız, limit yükseltme talebinize red kararı olabilmektedir. Çünkü kredi kartı ekstrenizin minimumunu ödemek sizin kredi notunuzun da düşmesine sebep olmaktadır. Bu nedenden dolayı düşük kredi notu ile karşılaşabilirsiniz. Düşük kredi notu, sadece yükseltmek isteyeceğiniz kredi kartı limitinizi değil, talepte bulunacağınız kredileri dahi etkileyeceğini de unutmayın.  Bu nedenle kredi kartı limitinizi yükseltmek istiyorsanız, ödemeleriniz düzenli olmak zorundadır