Kredi Kartı Limitini Nasıl Artırabilirim?

Kredi kartının limitini yükseltmeyi çok basit olarak tanımlayacak olursak aylık kazancınız ile aylık yapabileceğiniz maksimum kredi tutarı ile doğru orantılı olmaktadır. Kredi kartının limitini yükseltmek için ne yapılır?

Şimdi bu sorunun cevabını hep birlikte inceleyelim…

Kredi kartları yaşadığımız dönemde çok kullanır olduk. Nakit para taşımak yerine kredi kartı taşıyıp, acil durumlarda bile kredi kartı kullanır olduk. Marketlerde yaptığımız alışverişlerden internet üzerinden gerçekleştirdiğimiz tüm alışveriş türlerine kadar her alanda kredi kartı kullanıyoruz. Bazılarımızın kredi kartı limitleri fazla oluyor, bazılarımızın ise az. Bu nedenle yapılması gerekenlere dikkat edilmeli ve uygulanmalıdır.

Kredi Kartı Ödemelerinizi Düzenli, Zamanında ve Eksiksiz Yapmalısınız!

Bankaların kredi kartı limit yükseltme taleplerinde öncelikli olarak incelediği unsur kredi kartı ödemelerinizi nasıl yaptığınızdır. Kredi kartı ödemelerinizi ödeme gününde veya öncesinde eksiksiz ve tam bir şekilde yapıyorsanız banka tarafından olumlu geri dönüş alırsınız.

Eğer bunun tam tersi durum yani ödemelerinizde eksik para yatırılması, gecikme yapılması gibi durumlar meydana geliyorsa kredi kartı limitinizde artış olmaz.

Diğer bir yöntem ise kredi kartınız ile otomatik ödeme talimatı vermeniz olacaktır. Su, elektrik, doğalgaz veya telefon gibi sizin adınıza olan faturalarınız için kredi kartı ile otomatik ödeme talimatı vermeniz, ödemelerinizi düzenli yapacağınız anlamına gelir ve banka tarafından olumlu karşılanır.  Bu durumda da kredi kartı limitinizde yükselme olur.

Tabi yine bu esnada ödemelerinizin yine ilk söylediğimiz gibi düzenli, eksiksiz ve zamanında yapılmış olması gerekmektedir.