Kredi Kartı Ne Kadar Zamanda Çıkar?

Yaptığımız alışverişleri ödemelerindeki taksit seçenekler, tek ödeme ve benzeri gibi durularda bize sunulan veya fatura ödeme işlemlerinde olduğu gibi uzaktan kolay bir şekilde halledebilir olması açısından kredi kartları son zamanlarda ihtiyaç haline gelmiş durumda.

Kredi kartı kullanımları bu ve benzeri gibi sebeplerden ötürü çok fazla artış göstermekte. Kredi kartı, tüm bankalarda olan, bankaların kendi müşterilerinin kullanımları için verdiği bir üründür. Her bankanın kendi özelinde kredi kartları mevcuttur. Tüm vatandaşlar bankaların sunduğu bu hizmetlerden yararlanmak isterler. Ancak akla takılan bir soru olur; Kredi Kartı Ne Kadar Zamanda Çıkar? Şimdi detaylıca inceleyelim…

Yeni alınan kredi kartları bankaların anlaşmalı olduğu kargo firmaları tarafından müşterilerine gönderilir. Kargoların il il yoğunlukları farklı derecelerde olduğu için kredi kartlarının bireylerin eline geçme süresi değişebilmektedir.

Bankalar genel olarak kredi ya da kredi kartı başvurularını ortalama 3 iş gününde incelerler. İnceleme ve değerlendirmeler sona erdikten sonra, eğer bireylerin başvuruları olumlu ise kredi kartlarının basılması için talimat verilir. Kredi kartlarının basılma süreleri de bankadan bankaya göre değişiklik gösterebilmektedir. Kredi kartlarının basılması tamamlandıktan sonra ise bankanın anlaşmalı olduğu kargoya kartlar teslim edilir. Ortalama olarak 7 gün ile 10 gün arasında değişen sürede bireylerin ellerine geçer.

Kredi kartlarının size ulaşma süresini etkileyen diğer unsurlardan biri de kartınızın banka şubesine mi yoksa evinize mi geleceğidir. Eğer kartınızın banka şubesine gitmesi için bilgi verirseniz daha kısa sürede kartınıza kavuşabilirsiniz.