Kredi Kartım Kayboldu, Ne Yapmalıyım?

Pek çok farklı ödeme işleminde kullanmakta olduğumuz kredi kartlarının güvenliği son derece önemli bir konu olmaktadır. Bu sebepten dolayı bugünkü yazımızda “kredi kartım kayboldu ne yapmalıyım?” diyen kişilerin bu noktada nasıl hareket etmeleri ile alakalı bilgiler vereceğiz.

Kredi Kartım Kayboldu, Ne Yapmalıyım?

Bilindiği üzere kredi kartları en sık kullanılan bankacılık hizmetleri arasında yer almakta ve hemen hemen her alanda ödeme aracı olarak kullanılmaktadır. Bu durum şartları uyan hemen hemen herkesin en az bir adet kredi kartı edinmesine neden olmaktadır. Bahsi geçmekte olan bu ödeme araçları ile harcama yapmak yalnızca şifreler ile gerçekleşmekte olup kimi zaman internetten alışveriş gibi durumlarda söz konusu şifreye dahi ihtiyaç olmamaktadır. Bahsi geçmekte olan bu durum da kartlarımızın güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Çünkü kötü niyetli kişilerin eline geçtiği zaman kayda değer tutarlarda zarar görmek mümkün olmaktadır.

Anlatılmakta olan bu durumdan dolayı eğer kredi kartımızı kaybedersek mutlaka bu konuda önlemlerimizi almamız gerekmektedir. Aksi takdirde aşılması zor problemler ile baş başa kalmamız ihtimal dahilindedir. Yapmamız gereken ilk iş ise söz konusu kartın hesap hareketlerini kontrol etmek olmalıdır. Bu sayede bizim kontrolümüz dışında yapılmış olan herhangi bir harcama ya da para çekme işleminin olup olmadığı hakkında fikir sahibi olabiliriz. Daha sonra ise yapılması gereken hatta bu konuda en önemli olan uygulama bankamızı aramak ve bu konuda bilgilendirme yaparak kartımızın iptal edilmesini talep etmektir. Bu işlemi yapacağınız numaralar ise bankaların 444 ile ya da 0850 ile başlayan numaralarıdır. Söz konusu bu çağrı merkezleri haftanın yedi günü ve yirmi dört saat çalıştığı için problem yaşadığımız her an arama şansımız mevcut olmaktadır.

Bu konuda belirtilmesi gereken diğer bir konu ise kartınız ile sizin bilginiz dışında bir işlem yapıldı ise bu hususta bankanızı bilgilendirmeniz ve itiraz dilekçesi talep etmenizdir. Bu dilekçeyi direk olarak banka şubelerini giderek işleme koymak sizin için daha faydalı olacaktır. Bu sayede sizin adınıza yapılmış olan parasal işlemlerde ki tutarları geri alma şansınızı arttırabilirsiniz.