Kredi Kartıyla Yapılan Taksitli Alışveriş İptali Nasıl Yapabilirsiniz?

Bankalar kredi kartı veya banka kartlarıyla yapılan alışveriş işlemlerini aynı derecede değerlendirmektedir. Tüm kredi kartı işlemlerinde, ürünün satın aldığı gün içerisinde mağazaya almış olduğunuz tüm ürün ve ürün faturası, slipiniz(satış belgesi) ve kredi kartınız ile başvuru işleminizi yaparak görevlilerin aynı gün içerisinde ödemeyi geri çekmesini sağlayabilmektesiniz.

Bu işlemde kredi kartıyla yapılan alışverişin iptali denilmektedir. Aynı gün içerisinde başvuru yapmadıysanız ve işleminizin üzerinden birkaç gün geçti ise bu işleme iptal değil iade denilmektedir. Kredi kartıyla yapılan alışverişlerde iade işlemi firmanın anlaşmasına bağlı şekilde yapılmaktadır.

Mağazadan İptal İsteyebilirsiniz

Üzerinden birkaç gün geçen işlemlerde, kredi kartıyla yapılan taksitli işlemlerde alışveriş iptali için mağazanın yetkilisi iptal ile iade kısmını kullanarak slip onay kodunuz ile tarihini sisteme girer. Bu sayede pos cihazında yazan meblağ ile slipte tutarın karşılaştırılmasını sağlamaktadır.

Olan bir problem yoksa eğer alışverişin iptali olabilir. Sonrasında ilk slipi müşteriye, diğer slipi ise işyerine verir. Söz konusu tarihe kadar kredi kartınızın hesap kesim işlemleri gerçekleşmişse eğer ilgili ödeme size eksi veya artı olarak ekstrenizde yer alır ve birbirini getirir. Aynı gün içerisinde yapılmış olan iptal de ise kartınıza hiçbir şekilde geri ödeme yansıtılmaz.

Küçük firmalarda ise kredi kartıyla yapılmış olan taksitli olan iptallerde dilekçe yolu ile işlem yapılması istenir. Eğer böyle bir talepte bulunan iş yerinden alışveriş yaptıysanız eğer bu alışverişin iptalini dilekçe yazılarak mağazaya müracaat etmelisiniz.

Mağaza bu talebinizin karşılığında kartın kullandığı pos cihazının bankasına A4 kullanarak dilekçe yazar. İşlemin yapıldığı tarih, kart sahibinin bilgilerini, toplam işlem yapılan tutar, slipin kopyası, şirket yetkilisinin isim bilgisi ve imzasıyla şirketin kaşesi dilekçeye eklenerek bankanın müdürlüğüne faks çekilmektedir. Bu şekilde gerçekleşen iptallerinizin biraz daha uzun sürmesi normaldir.

Hesap Kesim Tarihi Geçtiyse Eğer Taksitle Ödenebilir

Müşterilerin alışveriş esnasında kullandığı kredi kartlarının hesap kesim tarihi geçmiş ise o döneme ait ödeme yapılmaktadır. Takip eden aylarda ise aylık taksit miktarı dönemin ekstrelerinde pozitif bakiye olarak görülmektedir. Bu meblağ kredi karttaki toptan bakiyeden düşüş yapılarak işlem yapılır. Kredi kartıyla taksitli olarak alışveriş iptali tamamlanması genelde 2 hafta sürebilir. Bu sebeple ekstralarınızın iadelerini talep etmeniz, iptalden kaynaklı alacağınız için oldukça önemli.