Kredi Kullanacaklar Dikkat!

Tüm bireysel ihtiyaçlarınız için kredi başvurusunda bulunabilir, bankaların sunduğu avantajlı faiz oranları ve uygun vadelerinden yararlanabilirsiniz. Ancak kredi başvurusu yaparken bazı unsurlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Kredi başvurusu yaparken nelere dikkat etmek gerekir hep birlikte bakalım…

Kredi Kullanacak Bireylere Öneriler

1- Aylık Kredi Taksitleri

Aylık kredi taksitlerinizin ödeme planlarını oluştururken gelirinize uygun olacak şekilde yapmalısınız. Kısa sürede ödeyip borcunuzun bitmesini isterseniz kısa dönemli ödeme seçeneklerini tercih etmelisiniz. Fakat kısa dönemli ödemelerin bütçenizi zorlayacağını düşünüyorsanız uzun dönemli ödeme planlarını tercih etmelisiniz.

2- Toplam Maliyet

Kredi kullanımlarında aylık ve yıllık toplam maliyetlerine dikkat edin. Yasal olarak alınan kredi tutarının maksimum binde beşi kadar ücret tahsil edilsede, sigorta ücretleri işi içine girince toplam maliyetler yükseliyor. Bu nedenle ödeme planları oluştururken bu hususa dikkat edin.

3- Faiz Oranları

Yine kredi ödeme planları oluştururken kredi faiz oranlarına dikkat etmelisiniz. Faiz oranları vadelere göre değişebilir, düşük faizli olarak hesapladığınız krediniz daha yüksek faizler ile karşınıza çıkabilir. Bankalarında sunduğu uygun faizli kredi kampanyalarından yararlanabilirsiniz.

4- Tekrar Tekrar Başvuru

Bankalara tekrar tekrar kredi başvurusu yapmaktan kaçının. Üst üste kredi başvurusunda bulunmak kredi notunuzu olumsuz yönde etkiler. Kredi notu bankaların başvurularda en çok ettiği hususlardan biridir. Kredinize onay gelmediyse banka şubesine gidip ilgili kişilerle birebir görüşün ya da 2-3 hafta daha bekleyin.

5- Kredi Ödemeleri

Kredi ödemelerinizi zamanında yapmaya dikkat edin. Eksik ödeme, gecikmiş ödemeler de kredi notunu olumsuz yönde etkilemektedir. 1-2 gün gecikmeler bile kredi notunun düşmesine sebep olmaktadır. Kredi ödemelerinizi düzenli yaptığınızda banka tarafından bu görülür ve olumlu müşteri portföyünde yer alırsınız.