Kredi Notu Kredi Almak için Tek Kriter Midir?

Bankalardan gerek ihtiyaç gerekse konut, taşıt gibi krediler çekmekteyiz. Kredi talep esnasında bankalar direk kredi notumuza bakmaktadır.  Kredi notunun yüksek olması kredi başvurusunun olumlu sonuçlanmasında etkilidir.

Kredi talebinde bulundunuz, tüm istenilen evrak ve şartlarınız olmasına rağmen krediniz onaylanmadı. Bu durum da kredi notunuz yeterli gelmemiş demektir. Kredi notu bankalara olan ödeme düzeninize göre belirlenmektedir. Sizin finansal kimlik ve karnenizde diyebiliriz. Kredi notunuz eğer düşük ise bankalara düzenli ödemelerinizi gerçekleştirmemiş hatta dosyanız takibe düşmüş ise kredi çekemezsiniz. Üstelik bu sistem sadece ilişiğiniz bulunduğu bankayı değil diğer bankalarda ki kredi talebinizi de etkilemektedir. Bu durum da aktif borcunuzu kapatarak ve küçük limitli bir kredi kartı alıp ödemeleri düzenli gerçekleştirerek kredi notunuzu yükseltebilirsiniz.  Ayrıca belirtmeden geçmeyelim kredi talebinde ne denli çok bulunur ve olumsuz cevap alırsanız kredi notunuz da bu doğrultuda düşüş sergiler.

Kredi Notu Kredi Almak için Tek Kriter Midir?

Kredi almak için kredi notu tek başına yeterli değildir. Kredi ödeme planı oluşturulduğu durumda kredi taksitlerinin ödenebiliyor durumda olması gerekmektedir. Bankalar bu nedenle bireylerin gelir durumlarını incelerler. Aynı zamanda kişilerin üzerinde ev, araba ya da dükkan gibi gayrimenkul olması da olumludur. Gayrimenkul ipotek ettirilerek kredi almak mümkündür.