Kredi Notu Neye Göre Verilir?

Findeks adı verilen sistem sayesinde vatandaşların bankalar ile olan ilişkilerine göre bir not verilmeye başlanmıştır. Bu not, kredi notu olarak adlandırılmakta ve vatandaşların bankalardan alacağı kredilerde önemli bir rol oynamaktadır. Kredi notu neye göre verilir soruların yanıtı oldukça basittir.

Adından da anlaşılacağı üzere kredi notu, kredi ödemeleri üzerinden verilmektedir. Vatandaşların aldıkları hizmetlere ait borçlarını zamanında ödemesi ya da zamanında ödenmemesi gibi durumlar karşısında not olumlu ya da olumsuz bir şekilde etkilenmektedir. Yapılan işlemler sonrasında ise vatandaşların genel bir kredi notu oluşmaktadır.

Kredi Notu Neye Göre Verilir?

Kredi notu neye göre verilir sorusunun yanıtını arayan vatandaşların sadece krediler üzerinden bu notun verildiğini düşünmemelidir. Bankalardan alınan kredi kartı, bireysel emeklilik gibi tüm hizmetlere ait borçlar kredi notu kapsamına alınmaktadır. Bu açıdan bankalar üzerinden yapılacak olan tüm işlemler sonucunda kredi notlarının etkileneceği unutulmamalıdır.

Vatandaşların yapacağı kredi başvurularında herhangi bir sorun olmaması ve sorunsuz bir şekilde kredinin alınabilmesi için kişilerin yüksek kredi notlarına sahip olması gerekir. Aksi halde vatandaşların kredi notunun yükselmesi gerekecek ve bu süre zarfında herhangi bir şekilde kredi başvurusu yapılamayacaktır. Kredi başvurularında olumsuz sonuç almak istemeyen ya da acil nakit ihtiyaçlarında kredi çekmek isteyen kişilerin bu konuda işlemlerini düzenli olarak yapması belirtildiği üzere çok önemlidir. Aksi halde vatandaşlar mağdur olabilecektir.