Kredi Notum 300 ile 350 Arasında, Kredi Alabilir Miyim?

Banka kredilerinde yapılan düzenlemeler ile, kredi puanları, bankalardan kredi almak için en büyük engel olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu puanlama sistemine göre, geçmiş dönemlerde bankalar ile olan işlemlerinizde, bankalara olan borçlarınızı zamanında ödemiyorsanız, sistem sizi alt sıralara atıyor. Kredi puanı sistemi, 18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı için belirlenen bir taban sıralamadan başlıyor. 0 ila 1900 arasında bir yerde bulunuyorsunuz. Geri ödemeleriniz sorunlu ise 0’a, sorunsuz ise 1900’e yaklaşıyorsunuz. Elbette sadece kredi ya da kredi kartı ödemelerine bakılmıyor. Fatura ödemeleri de sisteme dahil ediliyor.

Kredi Notum 300 ile 350 Arasında, Kredi Alabilir Miyim?

300 – 350 kredi notu kredi verirler mi? Diye merak ediyorsanız, bu seviyede kredi notuna sahipseniz maalesef ki kredi alamazsınız. 1100 notunun altı çok riskli bölge olarak geçmektedir. Borç ödemelerinde güven vermediğiniz için tekrar borç almakta sorun yaşarsınız. Bu yüzden öncelikli olarak kredi notu puanı yükseltme yapmalısınız. Bunun için de, mevcutta bulunan ödenmemiş borçların düzenli olarak yapılması gerekir. Hesabınıza girecek olan yüklü miktardaki nakit para da puanlama sisteminde üst basamaklara çıkmanızda etkili olacaktır.

Eğer kredi kartınız varsa, kredi kartınızdan otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz. Kredi kartlarından otomatik ödeme talimatı verenlerin kredi notlarında iyileşme olmaktadır. Mevcut borçlarınızı ya tamamını ödemeli ya da zamanında, eksiksiz olarak ödeme işlemlerini gerçekleştirmelisiniz.