Kredi Notum Nasıl Düzelir?

Maalesef hepimiz kendi yaşam telaşımız haricinde birde kredi notuna sahibiz, okul eğitimi görüyormuşuz gibi yaptığımız ve yapamadığımız ödemelerden dolayı bir not alıyoruz işte bu kredi notumuz oluyor. Ancak yaşam koşullarına bakıldığında ve hepimiz geçim sıkıntısı yaşarken ödemelerimizin gecikmesi ya da hiç yapılamaması gayet normal değil mi? Malum kredi notu kötü olunca bankaların çoğu imkanından yararlanamıyoruz.

Kredi Notunu Düzeltmenin Yolları

Kredi notunu yükseltmenin elbette yolları var bunlara bakalım şimdi imkanı olan kişilerin yaptığı bir hata borçlarınızı kapatacak yeterli parayı buldunuz bunları kapattınız hatta kredi kartlarınızı da kapattınız ve beklemeye başladınız ancak bu çözüm değil çünkü bu bekleme süresinde kredi notunuz yükselmez, yeniden borçlanıp bu borcu zamanında ve eksiksiz bir şekilde ödemeye başladığınızda kredi notunuz yükselmeye başlar.

Düşük limitlide olsa bir kredi kartı kullanın ancak unutmayın yapacağınız en ufak bir gecikmiş ödeme ya da sadece asgari ödemede notunuz tekrar düşebilir. Bu nedenle işi garantiye alıp kart limitinizin hepsini kullanmadan ve o ay ki borcunuzun tamamını ödeyerek birkaç sene içinde kredi notunuzu tekrar yükseltebilirsiniz. Hatta düşük miktarlı bir kredi kullanarak ve bunu düzenli ödeyerek notunuzun yükselmesini sağlayabilirsiniz.

Kredi kartı kullanılıyorsa, kartlardan otomatik ödeme talimatı vermek de kredi notunuzu artırmaktadır. Ancak ödemelerin yapılabilmesi için kredi kartı ödemelerinin de aksamaması gerekmektedir.