Kredili Mevduat Hesabı Nedir?

Günümüzde bankalar, müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak adına birçok farklı ürün sunmaktadır. Taşıt alımı için taşıt kredisi, konut alımı için konut kredisi, alışverişler için tüketici kredisi, günlük harcamalar için ihtiyaç kredisi sunan bankalar, aynı zamanda Kredili Mevduat Hesabı ürünü ile birlikte de vatandaşların nakit ihtiyaçlarına çözüm üretmektedir.

Kredili Mevduat Hesabı Nedir?

Kredili Mevduat Hesabı, kişilerin vadesiz mevduat hesapları için tanımlanan kredi limitleri olarak tanımlanmaktadır. Vadesiz hesabınıza bağlı olarak açılan kredili mevduat hesapları, hesabınızda bulunan nakit paranızın bitmesi halinde temin edebileceğiniz bir nakit miktarını temsil etmektedir. İsterseniz ATM’ler ya da şubeler vasıtası ile nakit olarak temin edebileceğiniz bu tutarlar, aynı zamanda internet ve mobil bankacılık üzerinden ödemelerinizi gerçekleştirmenize, havale ya da EFT yapmanıza da olanak sağlamaktadır.

Kredili mevduat hesabı ile birlikte hesabınıza tanımlanan nakit miktarından çekim yapmanız halinde, elde ettiğiniz nakit miktarına belirli oranlarda faiz uygulaması da gerçekleştirilmektedir. Bu özellik, kredi ile aynı özellik olarak tanımlanmaktadır. Aynı zamanda bankalar, ek masraflar da sunabilmektedir. Bu yüzden, kredili mevduat hesabınızdan nakit çekimi yapmadan önce bankanız tarafından sunulan özellikleri bankanızın resmi internet sitesi aracılığı ile inceleyebilir ya da müşteri hizmetlerini arayarak detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Maaş hesabınızın bulunduğu bankadan kredili mevduat hesabı başvurusunda bulunmanız, otomatik olarak ödemelerinizin gerçekleşmesi sebebiyle daha yüksek oranlar ile onaylanmaktadır.

Kredili Mevduat Hesabı açılış aşamasında bankanız ilk etapta başvuru sözleşmesini imzalamanızı talep eder. Aynı zamanda kimliğinizin fotokopisini ve gelir belgenizi talep eden bankanız, başvurunuzu tamamlayarak, hesabınızın onaylanması halinde talep ettiğiniz vadesiz hesabınıza ya da maaş hesabınıza tanımlama işlemini tamamlayacaktır.