Kredili Mevduat Hesabı Nedir? Nasıl Açılır?

Kredili Mevduat Hesabı Nedir?

İnsanlar genellikle bankacılık ürünlerini kullanmaktan çekinirken, günümüzde bankalar bu ürünlerin kullanımları için gerekli teşvik araçlarını, reklamlarını ve benzeri PR çalışmalarını gün geçtikçe daha da arttırıyor ve elbette geliştiriyor. Kullanılması teşvik edilen en önemli ürünlerden bir tanesi de kredi mevduat hesabıdır. Avans hesap veya kredili hesap adları ile de anılabilen bu hesapta; içeride sürekli belli bir limit ile paranız olmaktadır. Yani, bu hesabı eksi bakiye düşmek gibide görmeniz mümkündür. Bankalar, özellikle maaşı düzenli yatan insanların hesaplarını kredili mevduat hesabına çevirerek; düzenli gelirlerine bir de ek gelir vermek istemektedirler. Elbette bu çekimlerin belli faizi olmakta ve ödeme yapılmadığı taktirde bu faiz oldukça büyükte.

Pek çok bankaların verildiği bu kredili mevduat hesabı sayesinde paranız bittiğinde rahat bir şekilde ihtiyaç kredisi gibi bir bakiye çekebiliyorsunuz. Bunu ihtiyaç kredisi gibi anlık olarak faizlerle değil de ödemediğiniz taktirde faizlerle ödemek yükümlülüğünüz oluyor. Elbette faizler genel olarak gecikme faizi olduğundan normalden fazla olabiliyor.

Bankada Kredili Mevduat Hesabını Kimler Açtırabilir?

Belli meslek gruplarına ait ve bir bankaya düzenli maaşları yatan her birey, kredili mevduat hesabını rahatlıkla bankaya talep ederek açtırabilmektedir. Her meslek gruplarına ve aylık düzenli gelirlerinize özel bir limit belirleyen bankalar sizin onay vermeniz dahilinde kredili mevduat hesabını aktif hale getirebilir. Siz de ay sonlarına doğru sıkıştığınız taktirde bu hesaptan rahatlıkla paranızı çekebilir ve maaşınız yattığındaysa bu parayı maaşınızdan düşürebilirsiniz. Fakat bankanın koşullarını bu aşamada değerlendirmeniz gerekmektedir. Zira, her bankanın ayrıcalıklı olarak fırsatları olduğu gibi bankaların bu konulara tahammülü pek olmuyor. Bu durumda tüketici şikayet konularını okumak hem de bankaları arayarak bilgi almak doğru olmayabilir. Araştırma yapmadan açılan kredili mevduat hesabında genellikle, belli bankalarda ilerleyen dönemlerde oldukça büyük sıkıntılara sebep olabilmektedir.

Kredili Mevduat Hesabı Açtırırken Dikkate Almanız Gereken Nedir?

Faiz oranları, her bankanın belli bir faiz oranı olmakta ve bunları müşteri hizmetleri aracılığı ile rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Bu araştırmanızı faiz oranları hakkında gerçekleştirirken herhangi bir durumda banka değiştirebileceğinizi de unutmayınız.