Kredim Onaylandı, İptal Edilir Mi?

Kredi başvurusu bulunduğunuz zaman banka ilk aşamada hemen kabul etmez, getirdiğiniz evraklar ile kredi geçmişinizin değerlendirmesini yapar. Başvuru formunu eksiksiz doldurmanız, evraklarını eksik getirmeniz, geçmiş kredi ödemelerinizin zamanında, aksamadan, eksiksiz yatırılmış olması gerekir.

Çoğu banka kendi şubelerinden kredi başvurusu yapmış bireylerin kredi değerlendirmelerin bir kaç saat ya da 1 iş günü içerisinde inceleyip ve bireylerin bu zaman zarfından gerekli işlemleri yapması durumunda talep edilen kredi hesaplara yatar.

Bu esnada bireylerin kendi hesaplarından kredilerini alıp almamaları, kullanıp kullanmamaları banka için bir anlam ifade etmemektedir. Yani krediyi hemen kullanabilirsiniz. Çünkü bankanın istediği her şeyi yerine getirmiş, belgeleri eksiksiz getirmiş, evrakların tamamını imzalamış olursunuz. Her şey artık resmileşmiştir ve talep edilen kredi miktarı bireylerin başvuru formlarındaki belirtilen hesaba paralar yatırılmış olur.

Kredi Ön Onayı

Bazı durumlarda kredi başvuru için banka şubelerinde kadar gidilmesine gerek kalmaz. İnternet şubesi, mobil şube, ATM ya da sms ile kredi başvurusunun yapıldığı durumlar olmaktadır. Bu durumda bireylerin kredileri yine ön değerlendirmeye alınır ve banka kredi ön onayı verir.

Ön onay demek, bankanın sizin kredi almanızı uygun gördüğü ancak istenilen belgeleri alıp, banka şubesine gitmeniz demektir. İstenilen belgeler bankadan bankaya göre değişiklik gösterebilir ancak genel olarak T.C kimlik numarasının yazılı olduğu nüfus cüzdanı, ehliyet ya da pasaporttan biri, gelir belgesi, ikametgah belgesi istenir.  Ön onay verilen krediler için iptal söz konusu olmadığı için herhangi başka bir işlem yapmanıza gerek kalmaz.