Tarım Kredisi Nedir?

Türkiye’de tarımla geçimini sağlayan ve yaşamını sürdüren büyük bir kesim bulunmakta. Hal böyle olduğunda ise tarımla uğraşan kesimin işlerini büyütmek, farklı tarımsal alanlarla uğraşmak ve yeni arazi satın almak gibi bazı fikirleri de olabiliyor. Bu konu için yeterli finansmana sahip olmayan üreticiler bankaların sundukları tarım kredileri aracılığıyla kolayca kredi çekerek bu fikirlerini de gerçekleştirebiliyorlar.

Tarım Kredisi Sunan Bankalar

Üreticilere tarım kredisi sunan bankalar dendiği zaman ilk akla kuruluş amacı da bu yönde olan Ziraat Bankası geliyor. Ziraat Bankası dışında pek çok banka da tarım kredisini müşterilerine sunuyor. Bu krediler pek çok çeşitte olabilmekte ve faaliyetlerini genişletmek amacında olan çiftçilere uzun vade seçenekleriyle finans desteği sağlanabiliyor. Çiftçinin isteği doğrultusunda bu kredilerin geri ödeme zamanları da hasat zamanları olarak belirlenebiliyor.

Ziraat Bankası Tarım Kredisi: Kuruluş amacı olarak tarımın geliştirilmesini ve çiftçilere destek tanınması olan Ziraat Bankası’nın çiftçilere günümüzde de sunduğu pek çok kredi imkanı buluyor.

Ziraat Bankası’nın çiftçilere sunduğu kredilerin arasından en çok talep gören kredi türü arazi alım kredisidir. Bu krediyi gerçek ve tüzel kişiler kullanabiliyor.

Şekerbank Tarım Kredisi: Üç başlık ile gruplara ayrılan kredi seçenekleriyle çiftçilere destek sağlayan Şekerbank, tarlasını büyütmek, tarımsal faaliyetlerini geliştirmek ve ekipmanlarını yenilemek isteyen çiftçilere özel krediler sunuyor.

Denizbank Tarım Kredisi: Hayvancılık, meyvecilik, su ürünleri gibi pek çok üretim işlemi için kredi sağlayan Denizbank ile tarımsal ekipman kredisi, arazi alımı kredisi, sera yapım kredisi, su ürünleri kredisi, meyve tesis kredisi, damla sulama kredisi ve hayvancılık kredisi kullanılabiliyor.

TEB Tarım Kredisi: TEB’in sunduğu olanaklarla tarım kredisi çekerek, kredinin geri ödemelerini hasat zamanı olarak ayarlayabilme imkanınız bulunuyor. İstenirse de 36 aya kadar vade seçenekleriyle geri ödemeleri yapabiliyorsunuz.