Taşıt Kredisi Türleri ve Kredilerde Yapılan Ödemeler

Bankaların müşterilerine sunduğu taşıt kredileri sadece otomobilleri kapsamamaktadır. Taşıt kredisi sadece otomobil alırken değil aynı zamanda motosiklet ve tekne alırken de kullanabilmektedir. Bu kapsamda da temin edilen belgeler, sunulan vadeler, uygulanan faiz oranları değişkenlik gösterebilmektedir.

Taşıt Kredisi Türleri

Sıfır kilometre taşıt kredisi, araç, otomobil, araba satın almak için kullanabileceğiniz bireysel tüketici kredisidir. Bankalar arasında farklı vadeler olmakla beraber 60 ay vadeye kadar kullanılabilmektedir.

İkinci el taşıt kredisi, ikinci el araba alımları için kullanabileceğiniz kredi türüdür. Vade farkı ve araç yaş sınırı bulunmaktadır. Maksimum 60 ay ve beş yaş araçlara kadar kullandırılmaktadır.

Motosiklet kredisi, motosiklet almak için kullanabileceğiniz kredidir. 60 ay vadeye kadar kullanılabilmektedir.

Tekne kredisi, tekne alımları için kullanabileceğiniz kredi türüdür. Yine bankalar arası farklılıklar olmakla beraber 60 ay vadeye kadar kullandırılmaktadır.

Taşıt Kredilerinde Hayat Sigortası ve Diğer Ödemeler

En uygun taşıt kredisi araştırmanız sırasında dikkat etmeniz gereken diğer hususlar bütün kredilerde olduğu gibi Hayat Sigortası ve diğer ödemelerdir. Her ne kadar kanuni bir zorunluluk olmasa da Bireysel tüketici kredilerinde, kredi başvurusu yapan kişiye banka tarafından Hayat Sigortası yaptırılmaktadır.

Hayat Sigortası’nın yanı sıra ödeme güvencesi de yaptırılabilmektedir. Bankaların müşterilerine sunacağı seçeneklerden yararlanarak, ödemelerde yaşanacak aksilikler durumunda hem aracı hem de kişiler kendilerini korumuş olurlar. Genellikle aylık kredi taksitleri en fazla altı ay boyunca poliçede belirtilen limitler dahilinde güvence altına alınır. Diğer ödemeler bütün bireysel kredilerde olduğu gibi, istihbarat, komisyon ve dosya masrafları gibi ödemeleri içerir.