Tatil Kredi Nedir?

Tatil kredisi, tüm bankaların özellikle yaz ayları döneminde düzenledikleri ihtiyaç kredisi kampanyalarıdır. Kampanya olarak verildikleri için genel olarak daha kısa vadeli ödeme planları üzerinden düzenlenmektedir. Ayrıca yine kampanya olduğu için avantajlı faiz oranları belirlenmektedir. Diğeri ürünleri gibi 36 ile 48 ay arasında değişen vade süreleri kullanılmaktadır.

Toplam Kredi Ödemesi Artar!

Tatil kredisi kampanyalarının en önemli avantajlarından biri de taksitlerin genelde ertelenebiliyor olmasıdır. Bir çok banka, bu kredi kampanyasını 3 ertelemeli olarak sunmaktadır. Bireyler kredi kullanmaya başladıktan 3 ay sonra kredi ödemelerini gerçekleştirecek şekilde ödeme planları düzenlenir. Ancak ertelemeden ötürü toplamda ödenecek kredi tutarında artış meydana gelmektedir. Çünkü bankalar kredi ödenmeyen 3 aylık zaman zarfında faiz uygulamaya devam ederler.

Tatil Kredisi kampanyalarında bazı bankalar da acenteler ile anlaşarak yol masrafları, otel masraflarını karşılayacak şekilde kredi vermektedir. Yüksek meblağlı tatil masraflarında ise faiz oranları bir kaç oran daha yükseltilerek verilir, dosya masrafı alınmaz.

Dosya Masrafları Bankadan Bankaya Göre Değişir

Kampanya olduğu için yapılan masraflar ile sigorta tutarları standart olarak belirlenmektedir. Dosya masrafları bankaların kampanya çeşitlerine göre farklılık gösterebilir.

Zorunlu Sigortalar

Genel olarak bankalar sigorta yapılmasını zorunlu tutmaktadır. Çünkü sigorta hem müşterilerin hem de bankanın lehine olan bir durumdur. Ancak zorunlu tutulan sigorta türleri yine bankadan bankaya göre farklılık gösterebilir. Bunun için kredi almak istediğiniz bankaya gitmeniz ve daha ayrıntılı bilgi öğrenmeniz gerekmektedir.