TC İle Findeks Kredi Notunu Sorgulama

Kredi günümüzde daha çok kredi kartı ve banka kartlarına para yükleme şeklindedir. Günümüzde her türlü ihtiyacımızı karşıladığımız giyimden beyaz eşyaya tatilden tutunda her türlü ihtiyacımızı karşıladığımız büyük kurtarıcılardır adeta. Eğer düzgün kullandığımızda birer hayat kurtarıcıdır. Bunun için daha geniş kitleye ulaşabilirler. Bunun içinde bankaların faiz oranını ve kredi notunu düşürmelidir.

Kredi notumuz yüksek ise bankanın kredimizi onaylama ihtimali yüksektir. Bu kurum ve kuruluşlara göre değişkenlik gösterir. Kredi notunu hızlı ve güvenli bir şekilde sorgulayacağınız en ideal sistem Findeks’tir

İnternet bankacılığı olduğu için Findeks güncellenmesi aylık 4 TL ödememiz gerekiyor. Tabi ki bu kadarla sınırlı değil. Örneğin; kredi notumuz 1656 farzettiğimizde yanlarında ok işareti çıkmaktadır. Bu ok işareti eğer aşağıdaysa krediniz onaylanmaz. Yanında (iyi)yazıyorsa bu kredi onaylanmış demektir. 1656’dan düşükse kredi notunuz yüksek ihtimalle onaylanmaz.

İnternetin banka müşterilerine ve kullanıcılarına çok büyük kolaylıklar sağlaması bununla sınırlı değil elbette. TC ile kredi sorgulama bulunmaktadır ve bu sistemi kullanmak için yapmamız gerekenlere şöyle bir inceleyelim:

  • İlk olarak siteye giriş yapmalısınız ve “bireysel üyelik” bölümünden üye olmalısınız.
  • Size verilen formu doğru bir şekilde ve eksiksiz bilgilerimizi doldurmanız gerekmektedir. Ad, Soyadı, Doğum Tarihi, TC Kimlik Numarası, E posta, çalışma şekli ve eğitim durumunu doldurmanız, devamında ise formu göndermelisiniz.
  • Kayıt işlemini yaptıktan sonra sorgulama işlemini yapmanız gerekmektedir. Eğer hata veriyorsa bilgilerinizi kontrol etmelisiniz.
  • Daha sonra kredi notu öğrenme işleminizin miktarının onaylamanız gerekiyor. Onaylandıktan sonra ilgili kurum ve kuruluşlarla iletişime geçmelisiniz.