Vadesiz ve Vadeli Döviz Hesabı

Yaşadığımız dönemde birikim yapmak için bir çok seçenek mevcut. Bu seçeneklerden biri olan ve en çok başvurulan bankadan döviz hesabı açtırmak olmaktadır. Vadeli döviz hesabı ya da vadesiz döviz hesabı açıp birikim yapmak mümkündür. Döviz üzerinden gelir kaynağı olan, döviz yatırımları gerçekleştirmek isteyen bireylerin en çok tercih ettiklerinden biridir.

Vadesiz Döviz Hesabı

Vadesiz döviz hesabı birikim yapmanın yanı sıra daha çok döviz üzerinden bir takım işlem gerçekleştirenlerin en çok tercih ettiği mevduat hesabı olmaktadır. Döviz olarak havale yapılıyorsa yahut hesaba döviz yatırılıp döviz çekiliyorsa herhangi bir banka kurumundan döviz hesabı açtırılabilinmektedir. Çok sık periyotlarda döviz üzerinde işlem gerçekleştiriyorsanız döviz hesabı ile nakitiniz, kurda meydana gelen farklardan dolayı değer kaybı yaşamaz.

Vadesiz döviz hesabı klasik vadesiz mevduat hesabının işleyişi ile aynıdır. Arada oluşan tek fark ise yapılan işlemlerin döviz üzerinden gerçekleşmesidir. Vadesiz döviz hesabına ATM’lerden, banka şubelerinden, online bankacılıktan ulaşmak mümkündür. Eğer vadesiz döviz hesaplarından kazanç elde edilmek isteniyorsa vatandaşların kur farklarını takip edebilir, al-sat yapabilirler.

Vadeli Döviz Hesabı

Eğer döviz üzerinden birikim yapılmak isteniyorsa en doğru tercih vadeli döviz hesabı açtırmaktır. Klasik vadeli hesabında olan işlemler gibi para belli bir dönem boyunca size verilmez ve dönem bitiminde faiz kazancı ile beraber tarafınıza aktarılır. Döviz üzerinden birikim gerçekleştirmek istiyorsanız yahut döviz üzerinden gelir sağlıyorsanız bankaların sunmuş olduğu vadeli döviz hesaplarından yararlanabilirsiniz.