Ziraat Bankası’ndan 60 Ay Vadeli Arsa Kredisi!

En yaygın şube ağına sahip olan, sürekli kendini geliştirmeyi, sundukları kaliteyi artırmayı, uzman kadrolarını büyütmeyi hedefleyen Ziraat Bankası, yatırımlarını dönüştürmek isteyen müşterilerine özel kredi kampanyası düzenledi.

Birikimlerini arsa olan değerlendirmek isteyen, arsa satın almak isteyen müşterilerine Ziraat Bankası, uygun faiz oranları ve uzun vade de arsa kredisi imkanı sağlamaktadır.

60 ay vadeli arsa kredisi veren banka, satın alınması planlanan arsanın ekspertiz değerinin yüzde 50’lik oranı kadar finansman vermektedir. İlk aşamada arsa bankanın belirlediği bir eksper tarafından değerlendirilir, banka ekspertiz raporunu inceler ve sonrasında maksimum verilebilinecek kredi tutarını hesaplar. Ancak bazı kriterler mevcuttur. Arsanın kesinlikle belediye sınırları içinde olması gerekmektedir. Belediye sınırı içinde olmayan arsalar için kredi verilmemektedir.

Banka arsa kredisi başvuru sırasında ipotek tesisi için gayrimenkul teminatı ister. Gerekli görülmesi halinde ise bireylerden ek teminatlar talep edilebilmektedir. Bireylerin kredi ödemelerini yaptıkları vade boyunca hayat sigortası yaptırmalarını banka zorunlu tutmuştur. Başvurular yalnızca şubelerden gerçekleşmektedir. Başvuru sırasında ise bireylerin kimlik cüzdanı, ehliyet ya da pasaportlardan herhangi birini, gelir belgesi ve ikametgah belgesi ile satın alınmak istenen arsanın tapu fotokopisi getirmeleri gerekmektedir.

Ziraat Bankası 30.000 TL Arsa Kredisi Ödeme Planı Örneği

60 ay vadeli 30 bin Türk Lirası değerinde arsa kredisi alarak yatırım yapmak isteyen bireylerin ödeyecekleri faiz tutarı yüzde 1,11’dir. Aylık kredi ödemesi ise 729, 29 Türk Lirası olmaktadır. Faiz oranları vade süresine göre farklılık göstermemektedir.

Ziraat Bankası arsa kredisi faiz oranları 03.07.2017 tarihinde aşağıdaki bağlantı aracılığı ile hesaplanmıştır.

http://www.ziraat.com.tr/tr/diger/HesaplamaAraclari/Pages/KrediHesaplama.aspx

Siz de en uygun krediyi temin etmek adına internet sitemizde yer alan krediler kategorisine göz atarak bütçeniz için en uygun ihtiyaç kredisini belirleyebilir ve ilgili bankanın size en yakın şubesini ziyaret ederek kredi başvurusu gerçekleştirebilirsiniz.